Skvělý gólman Frydrych podržel Sokol v utkání s rezervou Mladé Boleslavi

27.10.2019 09:58

TJ Sokol Živanice - FK Mladá Boleslav „B“ 0:0 - pen. 3:4 

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Vyšehrad, Staněk, Polák - Gorol (46. Motyčka), Herzán - Hundák (46. D. Pánek), Petrus (64. Gašpar), Nikodem - Štěpánek (87. Chocholatý).

FKMB „B“: Mikulec - Anderson, Král, Glöckner, Rudzan - Ewerton, Kopa, Komárek, Auer (73. Alhassan) - Dohnalík (80. Yerkhov), Vejr (87. Dib).

ROZHODČÍ: Hányš - Aubrecht, Šmat. ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 140.

Ve 12. kole se Sokol utkal s další ligovou rezervou (dosud sedmým celkem ČFL B), tentokrát FK Mladá Boleslav. Soupeř se do Živanic dostavil s nabitou sestavou a jen v základu nastoupilo osm hráčů s profesionální smlouvou, mezi nimi i řada zahraničních borců. Středočeský tým uplatnil důraz v soubojích a cenný bod domácím vychytal skvělý gólman Frydrych.

Hosté byli silnější na míči, vyhrávali většinu osobních soubojů v poli, domácí měli místy problémy s přesností přihrávek. Přesto svěřenci trenérů Olivy a Kratochvíla mohli již v úvodu utkání jít do vedení, po rychlé akci Nikodema se do koncovky dostal Gorol, jehož střela koníčkem ve 4. minutě již měla hodně blízko k úvodnímu gólu. Ve velkou šanci se přerodila následná akce Štěpánka, který přeloboval vysokého gólmana Mikulce, ale míč jen těsně míjel branku. Velkou příležitost měl ve 30. minutě Štěpánek, který místo pohotového zakončení šel do kličky gólmanovi, ale jeho dlouhé ruce mu míč z kopaček doslova sebraly. Také hosté se dostávali do šancí, řadu z nich několikrát připravoval svým spoluhráčům především technicky vybavený Everton, velmi platným hráčem Středočechů byl na postu pravého obránce Anderson.

Domácí zazlobili několikrát ještě v úvodu druhé půle, kdy boční síť trefil Petrus a Štěpánkovu prudkou střelu zablokovala hostující obrna. To však bylo ze strany Sokola, co do brankových příležitostí, víceméně vše. Tlak hostů ve druhém dějství znatelně zesílil, ale svůj tým držel nad vodou živanický gólman Frydrych. Ten například zmařil průnik Rashida a sedm minut před koncem tentýž borec jen zázrakem nevyužil vyloženou šanci, když domácí fandové již doslova zkameněli. Frydrych vychytal i několik dalších nebezpečných pokusů včetně prudké rány Dohnalíka. Krátce před koncem hasil i Buriánek, který vykopával míč takřka na brankové čáře.

Oba týmy však přes řadu gólovek (zejména na straně hostí) vyšly gólově naprázdno a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. O druhém bonusovém bodu tak rozhodovaly penalty, ve kterých byli úspěšnější Středočeši: I. Nikodem 1:0, Král - Frydrych kryl, II. Buriánek nastřelil tyč, Everton 1:1. III. Motyčka 2:1, Yerkhov 2:2. IV. D. Pánek - přestřelil, Rudzan 2:3. V. Herzán 3:3, Jordan 3:4.    (JŠ a jma)