Smolná domácí premiéra v ČFL. Živanice vyhrály na šance, Domažlice na branky!

19.08.2018 18:05

TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Domažlice 1:4 (0:2)

ŽIVANICE: Volšík - Živný, Košťál, Staněk, Polák – Buriánek (46. Gorol) - Kakrda, Herzán, Ptáček (60. Petrus) - Ujec (70. D. Pánek), Štěpánek (60. Hundák).

DOMAŽLICE: Brych – Teršl (78. Buršík), Čihák, Rychnovský, Hrubý, Mužík, Vais (86. Sedláček), Brabec (64. Kadar), Došlý, Černý (61. Vilček), Dvořák.

BRANKY: 69. Ujec - 11. Dvořák, 31. Teršl, 56. Černý, 90. Došlý. ROZHODČÍ: Matoušek - Hádek a Vnuk. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 256.

Hosté z dalekých Domažlic dorazili do areálu živanického Sokola jen pár minut před plánovaným výkopem, a tak úvodní hvizd utkání až po dobré čtvrthodince oproti plánu.  

Domácí Sokol vstoupil do zápasu velmi aktivně, a kdyby po deseti minutách svítilo na zařízení 3:0, nebylo by se čemu divit. Opak byl pravdou! Hned v úvodu se na hostujícího gólmana Brycha dvakrát řítil Kakrda, prvně jmenovaný však obě šance, a to včetně sólového průniku a zakončení v podání Staňka, zlikvidoval. Opět se pak potvrdilo otřepané „nedáš – dostaneš“! V 11. minutě se totiž, po nenápadné akci, trefuje hostující Dvořák – 0:1. Domácí však překvapivá změna skóre neodradila od snahy po vstřelení branky, ale výsledkem byla další přehlídka „pálení“ stoprocentních šancí. Herzán mířil z dobré pozice mimo tři tyče, bez efektu pálili také Štěpánek a Ujec. Po půlhodince hry se však hosté dostali k dosud druhému zakončení a byli opět úspěšní, když z prostoru před vápnem pálil Teršl – 0:2. Zmar domácích v první půli byl doslova a do písmene zpečetěn razítkem na břevno branky hostí.  

Domácí dostali další drsnou facku hned v úvodu druhé půle, když Černý zvýšil na 0:3 pro hosty. Sokol však i v této fázi hry nehodil flintu do žita a pokračoval v ambiciózní ofenzivní hře. Ovoce tohoto úsilí přinesla 69. minuta, kdy zblízka propálil gólmana Brycha živanický Ujec – 1:3. Domácí v poslední dvacetiminutovce jeli na plné obrátky, v tomto utkání jim však nebylo přáno! Těsně vedle levé tyče branky hostí skončil hlavičkový pokus Petruse, o pár minut později pálil z vápna Herzán, jeho střela však o několik desítek centimetrů míjela břevno Brychovy branky, z dobrých 30 metrů povedeně pálil Gorol, ale když se opakovaně ve vápně neprosadil ani aktivní Petrus, udělal symbolickou tečku za utkáním Došlý. Ten svým snadným průchodem a lehkým zakončením na 1:4 v poslední minutě utkání podtrhl celý průběh zápasu, ve kterém Sokol zaznamenal enormní počet brankových příležitostí, avšak skórovali pouze hosté!                                                       ()

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice, hodnotil utkání pro Deník: „Nezaujatý divák si přišel na své. Padlo pět branek, k vidění bylo spousta šancí. Zatímco soupeř byl vysoce efektivní, tak my je zahazovali jako na běžícím pásu. Někdy nám chyběl důraz, podruhé zase klid v koncovce.“