Sokol podal proti Zbuzanům ukázkový týmový výkon!

11.08.2019 19:15

TJ Sokol Živanice – FK Zbuzany 1953 5:3 (0:1)

ŽIVANICE: Frydrych – Motyčka, Staněk, Herzán, Buriánek – Polák, Gorol (88. D. Pánek), Langr, Nikodem – Petrus, Štěpánek (91. Gašpar).

BRANKY: 46. a 53. Petrus, 68. Herzán, 88. Staněk, 93. Gašpar - 12. Surmaj, 55. Kostka, 76. Lička (pen.). ROZHODČÍ: Matějček - Švagr, Cichra. ŽK: 2:3. DIVÁCI: 160.

Sokol vstoupil do nové třetiligové sezóny velmi dobře, když si v pohledném utkání, bohatém na branky, poradil se zkušenými hosty ze Zbuzan. Utkání, které bylo ve druhém poločase ve znamení ostré kanonády z obou stran, však bylo rozhodnuto až v samém závěru. Za hosty ze Zbuzan, kteří tímto zápasem okusili třetiligovou premiéru, nastoupil například i matador Mario Lička.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří na hosty doslova vlétli. Na bránu se řítil Gorol, přízemní střelou zkoušeli ostražitost gólmana Víška Nikodem nebo Langr. Branka však paradoxně padla na druhé straně, když ze střední vzdálenosti přeloboval Frydrycha Surmaj – 0:1. Nepříznivý stav pro domácí vydržel až do konce první půle, ačkoli měli Živaničtí vyrovnání na kopačkách. Ve 35. minutě Lička podkopl před vápnem Langra a domácí kopali nebezpečnou standardku. K exekuci se postavil Gorol a míč zkušeně zakroutil k tyči, Víšek však svůj tým robinzonádou pohotově zachránil. Domácí byli na koni a hosty prakticky sevřeli před jejich brankou. Na branku Zbuzan se několikrát řítil Polák, avšak bez gólového efektu. A když se pár minut před koncem prvního poločasu ve skluzu netrefil Lička, šlo se do kabin za nepříznivého stavu pro domácí!

Do druhé půle vstoupil Sokol naprosto ukázkově. Hned ve 46. minutě (z prvního útoku!) zblízka vyrovnal Petrus, ke kterému se dostal míč zprava po ose Štěpánek – Nikodém – 1:1. Sokol si vytvořil až drtivý tlak, který záhy korunoval. Ještě v 51. minutě Petrus na mokrém terénu podklouzl a pohledný Motyčkův centr nezužitkoval. O dvě minuty později však už nezaváhal, když Langr zatáhl středem, míč předal doprava Štěpánkovi, a ten ukázkovou kombinaci zakončil přesným pasem do malého vápna právě na Patruse, který zblízka propálil gólmana – 2:1. Radost domácím nevydržela dlouho, když o minutu později zblízka dorážel zahrávanou standardku hostí Kostka – 2:2. Oba týmy po hodině hry cítily, že nic není ztraceno a hosté se dostali více do zápasu. Jezdilo se nahoru dolů. To vše platilo až do 68. minuty, kdy se hlavou, po rohovém signálu, trefil kapitán domácích Herzán – 3:2! Radost domácích ale opět netrvala dlouho. V 76. minutě byl nařízen pokutový kop pro hosty, kterého se chopil zkušený Lička a nemýlil se - 3:3. Nasazení obou týmů trvalo až do samého závěru a když už se zdálo, že duel budou muset rozhodnout penalty (běžela 88. minuta utkání), udeřil přesně hlavou Staněk, který tak proměnil Gorolův rohový kop – 4:3. Konečný účet vystavil Gašpar, který po dvou minutách na hřišti rozhodl sólovým únikem přes celou půlku o pětibrankové výhře oranžovo-černých – 5:3!

Sokol hned v úvodu sezóny podal ukázkový týmový a bojovný výkon, který na fotbalového soupeře platil! Potlesk patří všem hráčům Sokola nevyjímaje, ale i hostům, kteří se svým výkonem na vysoké úrovni zápasu podepsali nezanedbatelnou měrou.

Příští týden, v sobotu 17. 8. 2019, se Sokol představí opět doma v utkání s SK Zápy (17:00).                                                                                               (JŠ)