Sokol přidal další tři body z venku, tentokrát loupil v Kolíně!

19.09.2016 09:24

FK Kolín - TJ Sokol Živanice 1:3 (1:1)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Motyčka - Polák (80. Kakrda), Gorol, Herzán, Norek (57. Janecký) - Petrus (84. O. Ujec), M. Ujec (88. Trupl).

BRANKY: 22. Veliký - 30. Herzán z penalty, 54. Petrus, 77. M. Ujec. ROZHODČÍ: Matyš. ŽK: 4:1. DIVÁKŮ: 140.

    Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří ale Volšíka příliš nezaměstnali. První velkou příležitost tak zaznamenaly Živanice, ale povedený Novákův pokus bravurně zmařil domácí gólman! Když už se zdálo, že se obraz hry vyrovnal, přišla velká chyba v obraně hostí. Po špatně zahrané malé domů se míče zmocnil kolínský Veliký a poslal domácí do vedení – 1:0. V řeči branek to však bylo ze strany domácích vše. Vyrovnání přišlo už ve 30. minutě, kdy exekutor Herzán z penalty trestal faul na Petruse - 1:1.

    Druhá půle patřila aktivnějším hostům a již po pár minutách byl obrat dokonán. Po parádním centru Motyčky se v 54. minutě zblízka nemýlil Petrus – 1:2. Vzápětí mohl vyrovnat domácí Čapek, jeho nebezpečnou pumelici ale gólman Volšík vyrazil na roh. Pojistku pak přidal v 77. minutě Milan Ujec, který zachytil míč domácího obránce a přesnou střelou k tyči uzavřel na konečných 1:3. Sečteno, podtrženo, rozpačitý výkon Sokola z úvodu utkání, odčinil tým perfektně zvládnutou druhou půlí.

    „Už v prvním poločase jsme měli řadu šancí, ale místo klidného vedení jsme museli dohánět manko. Kolín nás zlobil pouze ze standardních situací. Myslím, že s ohledem na náš výkon ve druhé půli, můžeme považovat výhru za zaslouženou,“ uvedl po utkání Richard Polák, vedoucí Sokola Živanice.                          (JŠ)