Sokol si poradil s ambiciózním soupeřem, který však jen těžko držel nervy na uzdě!

14.05.2018 09:14

TJ Sokol Živanice - FK Zbuzany 3:2 (1:1)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Ferčák, Zdeňka, Motyčka - T. Kakrda, Herzán, Gorol (90. F. Pánek), Hundák (86. D. Pánek) - Petrus (89. Novotný), Ujec (76. Polák).

ZBUZANY: P. Víšek  - M. Maleček, L. Karda, R. Dosoudil, O. Ksandr – S. Hřebeček (67. D. Radosta), M. Lička, J. Kordiak (46. J. Huňáček) – M. Říha (85. M. Veliký), M. Kincl (K), M. Klesa.

BRANKY: 2. Gorol, 50. Zdeňka, 68. Ferčák - 37. vlastní (Motyčka), 65. Ksandr. ROZHODČÍ: Tryzna - Húlka, Brychta. ŽK: 2:5 (Herzán, D. Pánek - Huňáček, Klesa, Dosoudil, Maleček, Huňáček). ČK: 0:1 (89. Huňáček). DIVÁKŮ: 150.

Lídr divizní tabulky skupiny C v sobotu zdolal po boji Zbuzany a drží si vedoucí pozici, byť jen o jediný bod. Druhé Vysoké Mýto zlomilo doma třetí Kolín a šlape živanickému týmu na paty.

Domácí měli raketový vstup do utkání, když z prvního útoku prostřelil hradbu těl Gorol - 1:0. Další slibné střelecké příležitosti ale domácí nevyužili, zejména šance Gorola patřila do kategorie vyložených. Ve 36. minutě se blýskl rychlou akcí zbuzanský Klesa, obránce Motyčka mu míč stačil ukopnout, ale nešťastně ho usměrnil do vlastní branky - 1:1. V závěru první půle fauloval Herzán zbuzanského Kordiaka, dostal žlutou kartu, ale ve zbuzanských řadách propukly nebývalé emoce, neoprávněně vnikli na hrací plochu z lavičky náhradník Hubáček a jeden z funkcionářů.

Přestávka emoce otupila a pět minut po přestávce si na centrovaný míč naskočil Zdeňka a hlavou zajistil domácímu týmu vedení - 2:1. V 64. minutě po centru před živanickou brankou Ksandra skóre srovnal - 2:2. O sedm minut později ale zužitkoval centrovaný míč hlavou Ferčák a Živanice byly znovu ve vedení - 3:2. Navíc obrana hostí zahrála ve velkém čtverci rukou a Gorol z penalty mohl živanický náskok navýšit, jenže přestřelil branku. Divákům zatrnulo v 78. minutě, po akci Ličky míč propadl až na osamoceného exligového Kincla, ale ten z osmi metrů branku přestřelil. V závěru byl vyloučen po druhé žluté zbuzanský Huňáček, domácí taktickým střídáním vedení ubránili.

...vyšlo 14.5.2018 v Týdeníku Pernštejn