Na úvod sezóny zůstal Sokol bez bodů!

23.08.2020 10:59

TJ Sokol Živanice - FK Zbuzany 1953 1:2 (0:1)

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Václavek, Spěvák, Langr – Polák, Kopecký, Kakrda, Petrus -  D. Pánek (71. Gašpar), Štěpánek.

BRANKY: 54. Štěpánek – 15. Trýzna (pen.), 85. A. Rohlík. ROZHODČÍ: Severýn – Opočenský, Cichra. ŽK: 4:5. DIVÁCI: 165.

Už úvod utkání naznačil, že se bude hrát otevřená partie a oba celky se pouštěly do odvážných útočných akcí.  Jako první mohli jít, už po deseti minutách, do vedení domácí. Petrus oslovil přesným centrem zprava D. Pánka, ale ten jeho přihrávku do vápna jen těsně minul. Tato dvojice si akci v opačném gardu zopakovala i o pár minut později. Vedení se však ujali hosté, když Spěvák hasil na poslední chvíli požár ve vápně. Následnou penaltu proměnil Trýzna – 0:1. Sokol mohl vyrovnat záhy. Pohlednou kombinací se po ose Buriánek – D. Pánek dostal míč až ke Štěpánkovi, který však ve vápně neměl dostatek klidu a štěstí. V první půli si vypracovali více šancí domácí, ale do kabin se odcházelo za jednobrankového vedení zeleno-bílých.

Druhá půle přinesla zvýšenou snahu domácích o vyrovnání. Tu mohli zúročit již po 5. minutách, když pronikajícího Kakrudu nedovoleně zastavil Eichler. K pokutovému kopu se postavil Kopecký, ale možnost vyrovnání odmítl, když míč poslal nad! Domácí se však dočkali o několik minut později. Hostující gólman Ordelt nedohrál míč ideálním způsobem, ten se dostal k D. Pánkovi, který pohotově vrátil před bránu Štěpánkovi a ten míč už „jen“ posunul mezi tři tyče – 1:1. Hra se postupně vyrovnala a v další fázi nepřinesla výrazné fotbalové momenty.  To platilo až do 85. minuty, kdy míč přímo ze vzduchu poslal k tyči střídající Adam Rohlík – 1:2. Živanice si připsaly ještě několik nebezpečných závarů, které však již nedokázaly v hektickém a nervózmím závěru přetavit v branku. Sokol tak na úvod sezóny nezahájil ideálně a doma ve vyrovnaném utkání, ve kterém měl celou řadu brankových příležitostí, podlehl. Reparát skládají hráči Sokola opět doma, a to v sobotu 29. 8. 2020 od 17:00, kdy k nám zavítají SK Zápy!                                                     (JŠ)