Sokol zápasem v Náchodě uzavřel nejlepší sezónu v historii!

19.06.2017 09:10

FK Náchod – TJ Sokol Živanice 0:4 (0:2)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Motyčka, Ferčák (77. Trupl), Sůra - Polák, Herzán, Gorol (64. Janecký), Hundák - Kakrda, Ujec.

BRANKY: 34. Buriánek, 45. Kakrda, 53. Gorol, 80. Polák.

ROZHODČÍ: Švorc. ŽK: 4:0. DIVÁKŮ: 180.

    Zápas celků z opačných pólů tabulky mohl dostat zajímavou zápletku. To by však domácí „spalovač šancí“ Omovie musel proměnit aspoň jednu ze svých dvou příležitostí, do nichž se dostal hned v úvodní desetiminutovce.

    Poprvé to bylo ve 2. minutě, kdy s vyběhnutým brankářem přehodil i jeho branku, podruhé pak v minutě 10., kdy po Vaněčkově uličce napálil míč jen do brankáře. Hosté se poprvé výrazněji připomněli ve 27. minutě, kdy šel sám na Hladíka hostující Herzán, jenže náchodského gólmana nepřechytračil a ten jeho úmysl přečetl. O sedm minut později dostaly Živanice možnost standardní situace, tu domácí odvrátili jen za své velké vápno, kde se do míče opřel Buriánek a Hladík plachtil ke své levé tyči marně – 0:1. Vzápětí zkoušel střelecké štěstí na druhé straně Malý, jenže nemířil přesně. To naopak hostující Kakrda zamířil přesně ve 45. minutě, kdy si naběhl za náchodskou obranu a podél Hladíka upravil na poločasových 0:2.

    Na začátku druhé půle se opět připomněl domácí Omovie, střelou z vápna ale hostujícího gólmana moc nevystrašil. O pět minut později si naběhl do náchodského vápna Gorol a ranou o zadní tyč vstřelil třetí gól Živanic. Hned o minutu později hlavičkoval hostující Ujec do tyče. Branková konstrukce zvonila v 58. minutě i na druhé straně. To Omovie poslal míč doprava na Simona, ten si kličkou na střed udělal místo a levačkou trefil tyč. Poté v 60. a v 79. minutě opět pomohly tyče domácím, aby v 80. minutě přesto počtvrté inkasovali. Na hranici velkého vápna dostal příliš času Polák a technickou střelou nedal Hladíkovi nejmenší šanci – 0:4.

Napsal o utkání Náchodský deník