Sokol zaslouženě bodoval, když vysoko přestřílel hosty z Brozan!

15.10.2018 08:54

TJ Sokol Živanice – SK Sokol Brozany 4:0 (1:0)

ŽiIVANICE: Hrnčíř – Buriánek, Staněk, Košťál, Motyčka – T. Kakrda (88. Gašpar), Herzán (88. Živný), Hundák (74. Ptáček), Polák – M. Ujec (79. Štěpánek), D. Pánek (60. Petrus).

BRANKY: 80. a 83. Štěpánek, 2. Kakrda, 90. Petrus. ROZHODČÍ: Slavíček. ŽK: 3:1. DIVÁCI: 150. 

Živanice vstoupily do utkání ukázkově. Úvodní kanonádu přetavil v branku už ve druhé minutě hlavou do protipohybu gólmana hostí Kakrda – 1:0. O malou chvíli později se na branku hostí řítil i Motyčka, tomu však chybělo štěstí a klid v zakončení. Domácí předvedli snad nejlepší dosavadní úvod ve třetí lize a do 20. minuty zaznamenali řadu vyložených šancí.  Živanice ostřelovaly branku hostí ze všech úhlů a do zmíněné dvacáté minuty zahrávaly minimálně deset rohových kopů. Po silném úvodu ale domácí přestali hrát a hubené vedení dali všanc pokusům Chuckwumy a Mariče, kteří se naštěstí pro domácí z dobrých pozic neprosadili.

Úvod druhé půle se nesl v duchu začátku zápasu. Živanice byly nebezpečné a gólman hostí se musel činit. Domácí byli blízko brankové pojistky také po hodině hry, kdy měl dvakrát blízko ke změně skóre Ujec, ten však v prvním případě napálil přízemní střelou gólmana a podruhé místo střely obětavě hledal Petruse. Domácí skvěle zvládli střídání. Deset minut před koncem hru Živanic výrazně oživil Štěpánek, který vlétl na hřiště jako hurikán a nejprve z velkého vápna prostřelil gólmana – 2:0 a o tři minuty zužitkoval dorážkou Buriánkovu odraženou střelu – 3:0. Štěpánek byl blízko hattricku, ten však nezkompletoval, když se mu nepodařilo sólový únik zakončit přehozením brankáře hostí. V nastaveném čase se parádně trefil Petrus a uzavřel na konečných 4:0 pro Sokol Živanice. (JŠ)

Roman Oliva, trenér Živanic, komentoval utkání pro Deník: „Šli jsme do utkání s tím, že musíme více střílet, více se nutit do zakončování. Soustředili jsme se na začátek utkání, a ten nám vyšel parádně. Okamžitě jsme dali gól. Dál jsme soupeře svírali, ale převahu už jsme nevyjádřili. Pak se průběh utkání vyrovnal. Po prostřídání sestavy jsme v poslední desetiminutovce konečně prolomili střeleckou smůlu a začalo nám to tam padat. A ještě jedna věc je hodně pozitivní. Potřetí za sebou jsme odehráli utkání s čistým kontem.“