Jiří Štajner nováčkovi soutěže nepomohl, hosté odváželi bůra!

07.11.2016 08:28

TJ Sokol Živanice - TJ Spartak Chrastava 5:1 (3:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Sůra, Ferčák, Norek (78. Kakrda) – Hundák (65. Polák), Gorol, Herzán, Janecký - M. Ujec (81. O. Ujec), Petrus.

BRANKY: 15. a 52. Gorol, 37. Petrus, 40. Janecký, 82. Kakrda - 57. Rozmajzl. ROZHODČÍ: Leška. ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 100.

           Nováček z Chrastavy nastoupil i s matadorem Štajnerem v sestavě, Sokol však diktoval tempo hry od počátku utkání. Gólman (a zároveň kapitán) hostí Zíka se však poprvé zapotil až po čtvrthodince, kdy musel pracně vyrazit umístěnou Herzánovu hlavičku. Hned po další akci se však již příznivci Sokola radovali naplno. Gorol z hranice vápna vyslal umístěnou střelu k tyči a nemýlil se – 1:0. O pět minut později se na bránu Chrastvy řítil Janecký, který kolmicí našel Petruse, ten však pálil zblízka nad. Ve 24. minutě opět pálil Gorol, tentokrát však nemířil mezi tři tyče. Jedna akce domácích střídala druhou, hra však byla často rozkouskovaná nepřesnou kombinací, Sokol měl však utkání pod kontrolou. Na straně hostí vyčníval zkušený Štajner, který rozdával přesné balóny spoluhráčům, kteří by mohli v několika případech být jeho syny :-). Do konce poločasu se podařilo zvýšit Petrusovi, kterého přesně našel Herzán a na poločasových 3:0 uzavřel Janecký s pomocí tyče!

         Hned v úvodu druhé půle se ukázkově prezentoval kapitán domácích Herzán, který se po rohu parádně trefil hlavou, ani tentokrát mu však nebylo přáno, neb jeho pokus odvrátil až na brankové čáře obránce hostí. V 52. minutě zvýšil po standardce Gorol na 4:0. Hosté však o několik minut dokázali korigovat Rozmajzlem, který snížil na 4:1, to však bylo z jejich strany vše. Závěr zápasu patřil domácím, několik šancí zaznamenal Herzán, který se nádherně trefil pod břevno z dobrých 25 metrů, gólman Zíka však jeho pokus opět zázračně vyboxoval. Několik minut před koncem uzavřel střelou pod břevno na 5:1 Kakrda.

          „Promarnili jsme tutovky, kdybychom lépe vyřešili další brankové příležitosti, mohlo být skóre daleko vyšší. Hosté vůbec neměli šanci,“ řekl po utkání Týdeníku Pernštejn vedoucí domácího týmu Richard Polák a zmínil i největší hvězdu hostí - exligistu, reprezentanta, někdejšího hráče německé bundesligy a člena Klubu ligových kanonýrů, čtyřicátníka Jiřího Štajnera. „Je pořád dobrej! Perfektně rozdává balony, ale je na něm už znát věk, našim klukům už moc nestačil. Jak má ale míč, tak je vidět, že stále umí. Je to stále dost nepříjemnej hráč. Žádnou zvláštní taktiku jsme na něj ale nepřichystali,“ upřesnil vedoucí živanického týmu.                 (JŠ)