Ukázkový obrat v závěru utkání měl pro Sokol cenu tří bodů!

02.10.2017 08:18

SK Vysoké Mýto - TJ Sokol Živanice 1:2 (1:0)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Zdeňka (73. Bukač), Ferčák (46. Novák), Motyčka -  Kakrda, Gorol, Hundák (57. F. Pánek), Polák - Petrus, Ujec (68. D. Pánek).

BRANKY: 33. Hock - 85. D. Pánek, 90 + 4. Novák. ROZHODČÍ: Tesař - Babka, Šedivka. ČK: 1:0 Dvořák 90 + 2. ŽK: 2:4. DIVÁKŮ: 330.

Dlouhé minuty první poloviny utkání se hrálo převážně mezi velkými vápny, oba týmy se do střeleckých pozic dostávaly jen zřídka. Hosté zahrozili jen rychlou sérií čtyř rohových kopů, které točil do branky Hundák, ale ve skrumážích nebyl prostor prostřelit hradbu těl. Domácí se prosadili až ve 33. minutě, kdy na přesný centr V. Kakrdy si naskočil Hock a hlavou otevřel skóre utkání. Ve 38. se objevil míč za zády gólmana Černíka, ale radost byla předčasná, neboť asistent na lajně viděl při centru míč za čárou.

Do druhé půle do vysokomýtské branky nastoupil gólman Krátký za Černíka, ale Živaničtí se nemohli nadále prosadit. Chyběla přesnost v kombinaci, finální přihrávka a také střelecké pokusy ze střední vzdálenosti. Živanický tlak ale sílil, v závěru došlo k dramatické zápletce. Necelých pět minut před kolcem se podařilo vyrovnat D. Pánkovi a to nebylo všechno. Již v nastaveném čase dostal druhou žlutou kartu pilíř zadních řad domácích kapitán Dvořák. Když běžel nastavený čas, centrovaný míč zblízka dopravil do vysokomýtské branky obrovitý stoper Novák. Zatímco živanická radost byla bezmezná, domácí během pár minut přišli rázem o všechno.

napsal o utkání Týdeník Pernštejn (vyšlo 2.10.2017)