V Živanicích jen pro silné nervy, rozhodla penaltová série

12.10.2020 16:46

TJ Sokol Živanice - TJ Slovan Velvary 2:2 (0:0), na penalty 3:4

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Staněk, Polák - Langr - D. Pánek, Zavřel (79. Gašpar), Kopecký - Kakrda, Štěpánek (86. F. Pánek). 

VELVARY: Měsíček - Valenta, N.B. Luong, Drozda, Chábera - Vopat, Tenkl, Havránek 91. Stárek)- Schneider (46. Peričevič), Pihrt (73. Ptáček) - Kafka (81. Moravec).

BRANKY: 60. Kopecký, 85. Staněk - 49. Tenkl z pen., 75. Vopat. ŽK: 4:2 (Frydrych, Ferčák na lavičce, Kopecký, Langr - Pihrt, Moravec). ČK: 90. Langr. ROZHODČÍ: Ježek – Pilný a Šob. Bez diváků. 

ŽIVANICE - Ve třetiligovém duelu Živanic s TJ Slovan Velvary zápas poznamenal neuznaný gól Kakrdy již v úvodu utkání, olej do ohně přilila nařízená penalta, také se červenalo, přesto duel nakonec skončil 2:2. Penaltovou sérii zvládli lépe hosté.

Již v 6. minutě se domácí mohli radovat z gólu Kakrdy, jemuž míč přiťukl před gólmanem Měsíčkem živanický D. Pánek, ale sudí Ježek ho s velkou nevolí živanické lavičky neuznal. Domácí po té několikrát ohrozili branku soupeře, ve 21. zblízka hlavou jen těsně přestřelil Kopecký…

Po přestávce domácí zvýšili otáčky, ale ve 49. minutě se otřel o Frydrycha velvarský Kafka a sudí Ježek nařídil penaltu. Tenkl se z penaltového puntíku nemýlil – 0:1.

Další minuty se odehrály za velké nervozity, ale když v 59. minutě pěkným gólem napříč brankou Kopecký vyrovnal, zdálo se, že se na hrací ploše vše uklidní. V 67. minutě odvracel míč velvarský Valenta na brankové čáře, po centru Kopeckého chyběl Štěpánkovi jen krok. V 74. minutě ale po zmatku před Frydrychem Vopat dotlačil míč do sítě a domácí znovu o gól prohrávali. V 84. min. si ale naběhl na skvělý centr z pravé strany Staněk a hlavou míč poslal od horní tyče za záda Měsíčka - 2:2. Po nevybíravém faulu Moravce na živanického Langra, došlo mezi oběma ke slovním projevům a po žluté kartě pro oba aktéry, nakonec sudí vytáhl červenou kartu pro Langra...

O bonusovém bodu rozhodla penaltová série. Za domácí skórovali Buriánek, Polák a Kopecký - Kakrda a Spěvák úspěšní nebyli. O čtyři góly soupeře se rozdělili Vopat, Luong, Morávek a Stárek, když Drozda jen orazítkoval tyč. (jma)