Vložené 15. kolo přineslo bod za remízu s pražskou Duklou

30.09.2021 18:53

FK Dukla Praha „B“ – TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1)

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Pánek F. - Kopecký (69. Pánek D.), Staněk, Langr (K), Nikodem (87. Štěpánek) - Petrus (76. Knespl), Zavřel (69. Kakrda).

BRANKY: 14. Kovernikov – 18. Petrus. ŽK: 1:1. ROZHODČÍ: Eibl. DIVÁCI: 90.

V rámci vloženého 15. kola zajížděl Sokol ve sváteční úterý 28. 9. 2021 do Jiren, kde svá domácí utkání odehrává rezerva pražské Dukly.

První branka přišla po kombinaci domácích na pravé straně, když po centrovaném míči odehrál přihrávku z kopačky Kima na roh hostující stoper Václavek. Rohový kop z pravé strany zahrával Hrubeš. Přízemní míč proletěl malým vápnem a nikým nehlídaný Kovernikov ze 4 metrů do odkryté branky dostal Duklu do vedení - 1:0.

Sokol poté zvýšil pohyb a jeho odpovědí byla vyrovnávací branka v 18. minutě, která přišla po kombinaci hráčů Václavek - Langr a Filip Pánek. Posledně jmenovaný následně pohledně zatáhl míč po levé straně a následně přízemní přihrávkou oslovil nabíhajícího Petruse. Ten si připravil míč a jeho ostrá křížná rána z pravé spojky z 16 metrů k levé tyči skončila v brance Dukly - 1:1.

Sokol zejména v závěru druhé půle několikrát zahrozil ze standardních situací případně trestných kopů. Nejprve v 79. min. z pravé spojky z 25 metrů střílel čerstvě střídající Kakrda, který mířil 2 metry nad branku Dukly a poté také v 82. min. z téhož místa, ale jeho centrovaný míč odvrátil hlavou Křenek.

V nastaveném čase dvou minut pak Živanice sice vstřelily branku po trestném kopu z půle hřiště a nákopu do pokutového území Dukly, ale ta nebyla být uznána pro údajné postavení střelce branky na malém vápně v offsidu.

"Utkali jsme se s kvalitně hrajícím soupeřem, který vyznává kombinační hru. Zápas nepřinesl mnoho brankových příležitostí, takže remíza je spravedlivým výsledkem. Při troše štěstí a uznané brance v nastaveném čase jsme si mohli odvést 3 body," řekl po utkání hrající sekretář Sokola Michal Buriánek.

„Bod z tohoto utkání určitě bereme. Živanice jsou silné mužstvo, hrály velmi dobře, organizovaně a poctivě. Jak jsem ostatně říkal před zápasem, je to jeden z favoritů soutěže. Takže opakuji, že za mě určitě bod bereme,“ po zápase vysekl poklonu živanickému Sokolu trenér FK Dukly Praha „B“ Aleš Majer.