Všichni doufáme, že fotbalový rok 2021 bude podstatně lepší než ten letošní, říká Michal Buriánek k aktuální situaci v klubu!

08.12.2020 08:31

ŽIVANICE - Michal Buriánek, sekretář a obránce TJ Sokol Živanice, odpověděl na tři aktuální otázky a pohovořil o nynější situaci v živanickém klubu.

Ve čtvrtek (pozn. 3. 12. 2020) jste obnovili pravidelné tréninkové dávky, jaké bylo první setkání týmu po delší pauze? 

Celý  rok 2020 je pro fotbal naprostá katastorofa. Stejně jako na jaře jsme se poslední skoro dva měsíce připravovali individuálně, poslední týden ve skupinách po šesti a od 3. 12. 2020 už konečné můžeme začít tréninkový proces v kompletním složení. Proto jsme všichni jsme rádi, že se zase můžeme potkávat v kabině a společně trénovat.

Termínová listina FAČR předpokládá „obnovení soutěže“ již na konci ledna 2021. Jak složité bude absolvovat takto zhuštěnou zimní přípravu? 

Ano, termínová listina už je známa a 1. mistrovské utkání bychom skutečně měli sehrát 31. 1. 2021, takže zimní příprava bude velice krátká a také velmi specifická. Z tohoto důvodu trenéři rozhodli, že od začátku prosince až do 22. 12. trénujeme a budeme trénovat minimálně 4krát týdně. V sobotu 12. 12. pak také sehrajeme přátelské utkání v Trutnově.  Čili zimní příprava nám začala vlastně už před týdnem. Je pravda, že zimní příprava po takřka dvouměsíční pauze rozhodně nebude ideální. Musíme se s tím však nějak vypořádat!

Kde budou Živanice „na jaře“ sehrávat svá (první) domácí utkání?

Z důvodu brzkého zahájení soutěže budeme nuceni odehrát minimálně 3 domácí mistrovská utkání na umělé trávě v Pardubicích. Doufáme, že počasí dovolí a na konci března se budeme moci představit na domácím stadionu v Živanicích. Na všech hráčích a realizačním týmu je vidět chuť pracovat a na jaře se poprat o co nejlepší umístění, proto všichni doufáme, že fotbalový rok 2021 bude podstatně lepší než ten letošní.