Z Chlumce jedeme se spravedlivou dělbou bodů!

19.04.2022 07:14

FK Chlumec n. Cidlinou – TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1)

CHLUMEC: Brát - Veselka, Havel, Krčál, Zeman - Finěk, Jakab, Havlena (69. Silas), Samko, Čáp (79. Kopáč) – Bastin.

ŽIVANICE: Frydrych – Vobejda, Kakrda, Buriánek (92. Pánek F.), Nikodem, Petrus (84. Štěpánek), Polák, Václavek, Langr (C), D. Pánek (69. Knespl), Kopecký.

BRANKY:  4. Bastin - 38. Polák. ŽK: 1:1. ROZHODČÍ: Nehasil. DIVÁCI: 310.

Už ve 4. minutě se po hrubce hostí trefil chlumecký Bastin. Za Sokol pak náramně srovnal umístěnou střelou Polák, kterému poslal přesný pas Buriánek. Tento nerozhodný stav ale nezměnil ani průběh hry ve druhé půli, ačkoli oba celky usilovaly o plné tři body.

Ohlasy po utkání FK Chlumec nad Cidlinou – TJ Sokol Živanice

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice, po utkání uvedl: "Chlumec měl velmi dobrý vstup do utkání a šel po naší hrubé chybě do zaslouženého vedení. My jsme z toho byli trochu otřesení, ale od 20. minuty jsme se víc a víc dostávali do hry. Vedle vyrovnávací branky jsme v první půli vyprodukovali několik takových "pološancí". Ty jsme ale neproměnili. Druhý poločas už byla čistá bitva, kdy se oba celky snažily strhnout vítězství na svou stranu. Toto utkání mělo rozhodně velký náboj."

Zápas s Chlumcem okomentoval také střelec jediné živanické branky Lukáš Polák, když uvedl: "Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a už ve 4. minutě jsme inkasovali. Poté jsme se ale oklepali a převzali aktivitu, byli jsme víc na míči a to vedlo k zasloužené vyrovnávací brance. Škoda jen, že jsme nepřidali druhou. Mám za to, že jsme do vedení jít mohli, protože šance jsme na to měli. Druhý poločas byl spíše jen o soubojích a o to, kdo přidá druhý gól a vezme si všechny 3 body. To se ale nikomu nepodařilo. Příští týden si to budeme určitě chtít vynahradit za 3 body na domácí půdě, kdy k nám přijede Ústí nad Orlicí."

František Šturma, trenér FK Chlumec, hodnotil utkání se živanickým Sokolem takto: „S kvalitním soupeřem nám vyšel úvod utkání, kdy jsme rychle vstřelili branku a měli více ze hry. Po zhruba dvaceti minutách se hra vyrovnala a hosté srovnali po naší teči. Ve druhém poločase jsme měli optickou převahu, ale větší šanci jsme si nevypracovali, a tak je konečná remíza asi spravedlivá. Musíme bojovat dál, tabulka je značně vyrovnaná a záležet bude na každém získaném bod.“