Živanice doma padly, Mýto odvezlo tři body za nejtěsnější výhru!

10.10.2016 10:01

TJ Sokol Živanice - SK Vysoké Mýto 0:1 (0:1)

ŽIVANICE: Volšík (41. Vašíček) - Buriánek, Motyčka, Sůra, Norek - T. Kakrda (68. Hundák), Gorol (72. O. Ujec), Herzán, Janecký - Petrus, M. Ujec.

VYSOKÉ MÝTO: Černík - Živný, Kouřil, Dvořák, Hock – Štěpánek (89. Benda), Wimmer (66. Trnka) Tomášek, Rezek (72. Motl) – Mach (84. Konečný), Fikejz.

BRANKA: 15. Mach. ŽK: 2:2. ROZHODČÍ: Štuk. DIVÁKŮ: 160.

PARDUBICKO - Živaničtí fotbalisté vyšli poprvé bodově naprázdno. Zápas nedohrál gólman Volšík, který po strážce s vysokomýtským Machem byl odnesen na nosítkách a posléze odvezen záchrankou...

Klíčový moment zápasu: V 15. minutě po rizikové živanické kombinaci před vlastním velkým čtvercem se dostal k míči Mach a křížnou střelou vstřelil jediný gól zápasu. Další slibnou šanci měl Petrus a ve 29. minutě dokonce vstřelil J. Ujec gól, ale pro ofsajd nebyl uznán. Ve 39. minutě se srazil gólman Volšík s důrazným Machem a pro živanického gólmana zápas skončil. S otřesem mozku byl odnesen na nosítkách a do branky se postavil devatenáctietý brankář Matěj Vašíček, který v dalším průběhu hry rozhodně nezklamal.

Ve druhé půli hosté pozorně bránili, domácím chyběla finální přihrávka a také důrazné zakončení. V závěru sice Petrus skóroval, ale zvednutý praporek asistenta rozhodčího zmařil všechny živanické naděje. Hosté šli cílevědomě za vítězstvím a zdržovací taktikou uhájili nečekaný tříbodový zisk.

uvedl o utkání Týdeník Pernštějn