Živanice doma porazily Přepeře!

23.08.2021 10:04

TJ Sokol Živanice – FK Přepeře 2:1 (0:0)

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Polák - D. Pánek (87. Zavřel), Langr, T. Kakrda, Petrus (76. Formáček), Kopecký (87. Staněk) - Nikodem (76. Štěpánkek).

BRANKY: 52. Petrus, 87. Polák – 76. Synek. ŽK: 2:0. ROZHODČÍ: Vokoun. DIVÁKŮ: 143.

Jako první projevil gólový apetit živanický Lukáš Polák, jeho střelu však gólman hostí bezpečně kryl. Další slibnou příležitost zaznamenali domácí po rychlé akci, kterou založil Nikodem. Ten oslovil Kopeckého, který obratem hledal ve vápně Petruse. Posledně jmenovanému se ale ve složité pozici nepodařilo usměrnit míč za záda přepeřského gólmana Truksy. Hosté o sobě dali vědět po půlhodince hry, kdy se do dodlova peprné střely opřel Bulíř. Jeho pokus však prošel jen vedle tyče Frydrychovy branky. A když se jen pár minut před koncem nepodařilo Petrusovi hlavou otevřít skóre utkání, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle nabídla hned tři branky. Předvěst té první zaznamenal Nikodem, který po slibné individuální akci zakončoval jen do boční sítě. Skóre však otevřel až o několik minut později Petrus, který perfektně zužitkoval Kopeckým zahrávanou standardku - 1:0.  Živanice postupně přidávaly na tempu i důrazu a vytvořily si znatelnou převahu. Po ose Petrus – Kakrda – Kopecký, skončil pokus posledně jmenovaného na levé tyči branky hostí! Paradoxně to byli ale hosté, kteří vsítili Synkem branku – 1:1. Závěr utkání byl hektický a domácí urputně bojovali. Toto úsilí bylo korunováno v 87. minutě, kdy domácím vrátil vedení Polák – 2:1. Infarktový závěr připravil domácím hostující Knejzlík, jeho pokus však v nastaveném čase jen prolétl těsně vedle pravé tyče domácí branky.

„Přepeře se ukázaly jako kvalitní, silný mančaft. Jsou hodně nepříjemné směrem dopředu. Zápas se jevil sice vyrovnaně, ale myslím si, že jsme o ten gól byli lepší a vyhráli zaslouženě. V první půli jsme neproměnili vyložené šance a trochu nás to poznamenalo pro ten druhý. Tato utkání jsou totiž o jedné dvou gólových příležitostech,“ řekl po utkání spokojený kouč Živanic Roman Oliva.