"Živanice nejsou nedotknutelné a soutěž má nový náboj," píše Pardubický deník

30.03.2011 13:56

Pardubice – /KRAJSKÝ PŘEBOR/ Na posvícení brzy, na masopust pozdě, přesto domácí „statkáři“ štědře rozdávali příchozím...

Ano, druhé jarní kolo krajského přeboru bylo ve znamení hostů. Z osmi zápasů vyhráli pětkrát a jednou remizovali. A tam, kde se domácí vítězství očekávalo nejméně, po senzaci roku přišlo.

Průměrná Polička, která hraje spíše o záchranu, senzačně ukončila neporazitelnost Živanic. Ty, aby se svitavskému regionu vyhýbaly velkým obloukem. Na podzim totiž nechaly dva body na svitavském hřišti. Ale za první prohru si mohou samy. První poločas totiž odehrály tak, jako by se jim nemohlo nic stát. „Profesoři“ ze Živanic se na vlastní kůži přesvědčili, že bez bojovnosti mohou na divizi zapomenout.
V první půli jsme podali chladný výkon. Po přestávce už domácí nemuseli při dvougólovém vedení nikam pospíchat. I když vlastně Polička bránila v deseti lidech už od začátku zápasu. Před vápnem postavila autobus a vyrážela do rychlých brejků,“ poznamenal živanický trenér Jaroslav Kratochvíl. Smrtící zbraní Poličky se skutečně staly brejky.
Obrana hostů se mi zdála méně kompaktní než na podzim, dovolila nám toho až moc. Hodně nám pomohla 14. minuta, kdy jsme pěknou střelou otevřeli skóre. Ale myslel jsem, že to bude málo. Ani po druhé brance v závěru poločasu jsem nevěřil ve vítězství. To jsem začal tak čtvrt hodiny před koncem, když nám nemohli dát gól,“ uvedl kouč Poličky.
Ale pro nezaujatého diváka a především fanouška pardubického béčka dostává soutěž nový náboj. „Tesla“ totiž hattrickem Vanžury sestřelila Českou Třebovou a na Živanice ztrácí už jen jediný bod.
Na tento zápas jsme se speciálně připravovali. Naše motivace se odvíjela od toho, že Česká Třebová nás jako jediná porazila v našem domácím prostředí,“ vysvětlil pardubický trenér Josef Krupička.

Autorem článku je Zdeněk Zamastil, Pardubický deník

celý článek zde