Živanice přidaly další dva body, s Benešovem ale měly navíc!

03.09.2018 08:12

TJ Sokol Živanice - SK Benešov 0:0, pen. 4:3

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Staněk, Košťál, Motyčka - Kakrda, Herzán, Polák (89. Gašpar), Ptáček (46. Hundák) - Štěpánek (46. Ujec), Petrus (89. Živný).

ROZHODČÍ: Zadinová, ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 206.

Úvod zápasu měli domácí raketový. Rychlý gól, ale pro ofsajd neplatil, Neproměněná penalta kapitána Herzána. A protože domácí se potýkají s nekvalitní finální přihrávkou, hosté uhráli bezbrankovou remízu. Penaltový rozstřel ale Živaničtí zvládli a připsali si bonusový bod.

Už v úvodní minutě domácí dostali míč za záda gólmana soupeře, ale zvednutý praporek asistentky rozhodčí jim radost utnul. V 7. min. byl ve vápně faulován Kakrda, ale nařízenou penaltu Herzán neproměnil, střelecké pokusy Poláka, Buriánka a Herzána neměly gólové parametry. Hosté se herně zvedali, domácím se navíc do hry vloudilo hodně nepřesnosti a také odvahy vnikat do slibných střeleckých pozic. Ve 30. minutě po pěkném centru Herzána ve výhodné pozici Petrus neusměrnil míč hlavou do černého. Hosté zahrozili nebezpečnou hlavičkou kapitána Turka, při střetu Staňka s benešovským Švantnerem ve velkém čtverci to v hledišti jen zašumělo.

Ve druhé půli domácí přidali, po centru Kakrdy měl velkou příležitost Petrus, ale benešovský gólman byl pozorný. Domácí svého soupeře zmáčkli, ale střelecky byli nedůrazní, slibné příležitosti byly pro benešovskou branku málo nebezpečné. Hosté si ve druhé půli vytvořili dvě střelecké příležitosti, střelu Engelmanna a zejména Turka skvěle zneškodnil Volšík. Další palba Motyčky, Herzána s usměrněním Petruse a nepovepenalta dený trestňák Hundáka ke vstřelení gólu nevedly.

Penaltový rozstřel: Buriánek 1:0, Švantner 1:1, Živný 2:1, Vrňák 2:2, Hundák 3:2, Vosáhlo 3:3, Gašpar - nedal, gólman vyrazil, Zákostelský nedal, Volšík vystihl, Herzán 4:3, Engelmann netrefil branku.

vyšlo v pondělí 3. 9. 2018 v Týdeníku Pernštejn

 

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice, po zápase uvedl pro Deník: „V úvodu nám nebyl uznán regulérní gól, pak jsme nedali penalty a zahodili šance na dva zápasy. Vyjídáme si tu střeleckou smůlu do dna.“

K zápasu se pro Deník vyjádřil také nejlepší hráč domácích David Petrus: „V tabulce bychom se rádi posunuli do vyšších míst, proto musíme domácí zápasy zvládat. Herně jsme ve všech zápasech obstáli, ale počet získaných bodů neodpovídá. Co se šancí týče, tak zahazujeme leccos už od prvního utkání. Dnes tomu stejně,“ mrzelo ho.