Živanice v derby nevyzrály na pardubickou rezervu

06.09.2020 19:40

FK Pardubice „B“ - TJ Sokol Živanice 1:0 (1:0)

FK PCE B: Šmíd - Nemšovský, Kubart, Hušek, Zelenka - Lee (84. Formáček), Sychra (76. Gočaltovský), Vít, Pfeifer - Huf (90. Stýblo), Petráň.

ŽIVANICE: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Polák - D. Pánek, Langr, Zavřel (86. Staněk), Kopecký (81. Gašpar) - Petrus (69. Knespl), T. Kakrda.

BRANKY: 39. Petráň (pen.). ROZHODČÍ: Řeháček. ŽK: 1:3. DIVÁCI: 210.

Hned v úvodu utkání mohli jít hosté do vedení, když nebezpečně pálil z otočky Kakrda. Domácí gólman Šmíd byl však na místě. Po půlhodině hry to byl opět Kakrda, který tentokrát rozezněl konstrukci domácí branky. Potvrdilo se však otřepaní „nedáš, dostaneš!“ O několik minut později ještě zastřelující se Petráň trefil pouze tyč Frydrychovy branky, ale pár minut před koncem první půle kopal penaltu, kterou s přehledem proměnil - 1:0! Hosté byli ještě do konce prvního poločasu blízko k vyrovnání, to když vyslal nebezpečnou střelu Langr a Šmíd míč vytlačil jen s pomocí tyče. 

Sokol přidal ve druhé půli na aktivitě a bojoval o vyrovnání. Proti byla ale opět branková konstrukce. To když v 63. minutě po centru trefil hlavou břevno Kopecký. V 70. minutě se pak penalta pískala i na druhé straně, kdy domácí hráč fauloval Kakrdu. Exekutor Kopecký však vyrovnání nezařídil, neboť Šmíd jeho pokus vyrazil! Sokol se snažil o vyrovnání až do samého závěru utkání, avšak nejtěsnější vedení pardubická rezerva uhájila.

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice po utkání řekl: „Znovu jsme dojeli na neproměňování šancí. Když nedáme ani penaltu, tak nemůžeme bodovat. Navíc jsme měli i smůlu v podobě trefené tyče i břevna. Klukům nemůžu upřít snahu a bojovnost. První poločas byl vyrovnaný, ve druhém jsme už na trávníku dominovali. Dřeli jsme, ale bez gólu to zkrátka nejde.“