Živanice v oslabené sestavě a bez posil, napsal o utkání s Hradcem Týdeník Pernštejn

25.02.2019 18:27

FC Hradec Králové - TJ Sokol Živanice 3:0 (2:0)

HRADEC KRÁLOVÉ: Ottmar - Kopečný (60. Finěk), Kvída (60. Janoušek), Plašil (60. M. Černý), Urma - Jukl (60. Šípek) - Vlkanova, Ďurděvič, Kateřiňák (60. Firbacher), Leibl - Da Silva.

ŽIVANICE: Hrnčíř (46. Volšík) - F. Pánek, Košťál, Staněk, Motyčka - Buriánek, Gašpar (46. Holec) - Petrus, Hundák, Nikodem (D. Pánek) - Štěpánek (60. Ferčák).

BRANKY: 31. Kateřiňák, 44. Leibl, 60. Ďurděvič (pen.). ROZHODČÍ: Orel - Bečvář, Říha. DIVÁKŮ: 156.

Hradečtí vstoupili do utkání náporem, již v 1. minutě nastřelil Urma tyč živanické branky. Vzápětí si vypracoval další velkou příležitost Adam Vlkanova, jenž zblízka poslal míč nad branku soupeře. O pět minut později se opět dostal do šance Urma, tentokrát akci bravurně vychytal gólman Hrnčíř. Pěknou střelou se prezentoval Da Silva, ale nemířil přesně. Ve 21. minutě propadl centrovaný míč Leibla na Durděviče, ale jeho dělovku z deseti metrů Hrnčíř zneškodnil. Ve 23. minutě napřáhl k jedovaté střele z 20 metrů živanický Gašpar a o minutu později měl na malém vápně gólovou příležitost Staněk, ale bez efektu. Ve 31. minutě se hradečtí příznivci dočkali prvního gólu. Na hranici velkého vápna byl faulován Jukl a trestný kop Kateřiňáka si našel cestu za záda Hrnčíře - 1:0. V závěru první půle z levé strany zacentroval Vlkanova a Leibl zblízka zvýšil vedení Hradce na 2:0. Třetí příležitost ke skórování měl živanický Štěpánek, ale šanci mu bravurně zmařil Otmar.

Ve druhé půli se již Živanice do střeleckých pozic nedostávaly. V 59. minutě byl navíc v pokutovém území faulován hradecký Kopečný. Nařízenou penaltu proměnil Ďurděvič - 3:0. V samotném závěru byl v pokutovém území stažen Urma a sudí Orel nařídil druhou penaltu. Míč si postavil Vlkanova, ale branku Volšíka vysoko přestřelil. Pak ještě z 25 metrů napřáhl Ďurděvič, jeho pumelici vytáhl Volšík s vypětím všech sil. Poté ještě nebezpečně hlavičkoval Finěk a hosté hasili požár na brankové čáře.

vyšlo 25.2.2019 v Týdeníku Pernštejn