Živanice vedou "céčko" o devět bodů a jsou nejlepším týmem v českých divizních skupinách, nic na tom nezměnila ani prohra se Mšenem!

20.11.2017 07:09

TJ Sokol Živanice - FK Jiskra Mšeno 0:1 (0:1)

ŽIVANICE: Ptáček - D. Pánek (71. Novotný), Novák, Ferčák, Motyčka - F. Pánek, Gorol, Herzán, Polák (55. Bukač) - Hundák, Ujec. 

BRANKA: 19. Krejčík. ŽK: 2:2. ROZHODČÍ: Dobrý. DIVÁKŮ: 120.

Živanický Sokol se před tímto duelem mohl pyšnit šňůrou 20 mistrovských utkání bez porážky (z toho pouze dva zápasy skončily nerozhodně a o bonusovém bodu se rozhodovalo penaltovým rozstřelem). Nic však netrvá věčně! 

Hosté byli při chuti a na oslabený celek domácích to stačilo. Mšeno bylo aktivní a od prvních minut se dostávalo k Ptáčkově brance. Převaha hostí byla korunována již v 19. minutě, kdy míč prošel obranou a do sítě ho usměrnil na zadní tyči postavený Krejčík – 0:1. Domácí zaznamenali jen ojedinělé šance. Jednou z nich byl pokus D. Pánka zhruba po půlhodince hry, tento však skončil vysoko nad brankou. O pár minut později mohlo být pro Sokol zle, když pod tyč mířil Štemberk, Ptáček však jeho pokus ukázkovou robinzonádou vyrazil! A když vyrovnání nepřinesl ani střelecký pokus Hundáka a Motyčkova branka nebyla pro ofsajd uznána, šlo se do kabin za nejtěsnějšího vedení pro hosty.

Druhá půle však přinesla znatelnou změnu obrazu hry. Domácí začali soupeře tlačit a takřka do ničeho ho nepouštěli. Tentokrát však domácím chybělo štěstí, když v síti neskončil povedený Ujcův lob, ani parádní Gorolova střela, kterou zázračně vyškrábl na břevno gólman Masařík. A když byla povedená lobovaná střela Bukače v posledním okmžiku vykopnuta na brankové čáře, bylo pro Sokol opravdu zle. Nutno sportovně uznat, hosté se k míči ve druhé půli příliš nedostávali, když už ale, tak hrozili nebezpečnými brejky, z nichž jeden zastavila až tyč Ptáčkovy branky.

Sokol se tak sice rozloučil s podzimní částí sezóny domácí prohrou, avšak stále vede divizní skupinu C o devět bodů a hned ve 12 z 15 dosavadních zápasů bral plné tři body (pouze v Kratonohách a na Admiře remizoval a následně neuspěl v rozstřelu). Sokol Živanice je také minimálně do jara nejúspěšnějším zástupcem všech českých divizních skupin!     

„Vstup do utkání a vlastně celá první půle se nám vůbec nepovedla. Soupeř nás přehrával, byli jsme ve všem druzí. Je na místě poděkovat skvělému gólmanovi Ptáčkovi, že poločas skončil pouze jednobrankovým vedením Mšena. Druhá půle však naopak zcela patřila nám. Musím ale s politováním konstatovat, že jsme dostali krutou lekci z produktivity,“ hodnotil poslední podzimní utkání trenér Sokola Živanice Petr Doležal, který zároveň dodal: „Tolik neproměněných tutovek nepamatuji, v brance hostí snad nebylo jediné místo, do kterého bychom nezamířili. Vše marně! Závěrem musím také poděkovat našim příznivcům za skvělou podporu během celého utkání!“                                                      (JŠ)