1. kolo ČFL: FK Loko Vltavín - TJ Sokol Živanice 1:0 (0:0)

12.08.2018 15:53

FK Loko Vltavín - TJ Sokol Živanice 1:0 (0:0)

ŽIVANICE: Volšík – Petrus, Košťál, Staněk, Polák – Živný (61. Kakrda), Herzán, Gorol, Ptáček (82. Hundák) – M. Ujec, Štěpánek (73. D. Pánek).

BRANKA: 58. Pejša z penalty. ROZHODČÍ: Váňa. ŽK: 0:2. DIVÁCI: 220.

Domácí byli zejména v úvodu utkání aktivnější, byli více na míči a vytvářeli si zajímavé příležitosti. Nic však nenasvědčovalo tomu, že se jedná o souboj druhého nejlepšího celku České fotbalové ligy, uplynulé sezóny a nováčka. Bojovalo se především o střed hřiště a oba týmy zaznamenávaly velkou porci nepřesných přihrávek. Hosté sázeli na brejky, avšak koncovka vázla. V prvním dějství stojí za vzpomínku akce domácích z 15. minuty, kterou však bravurně zlikvidoval gólman Volšík. Na straně hostí se zastřelovali Štěpáněk a Živný, jejich pokusy však nemířily do vltavínské branky.  

Vše bylo rozhodnuto v 58. minutě!  Před brankou hostí se zrodila nepřehledná skrumáž. Sudí Váňa viděl nastřelenou ruku jednoho ze živanických hráčů a neváhal nařídit pokutový kop, který s přehledem proměnil Pejša. Několik minut po změně skóre se hosté otřepávali a zaskočený tým Sokola zaznamenal další varování domácích v podobě nastřelené spojnice břevna a tyče! To jakoby Živanice motivovalo ve snaze s vývojem utkání ještě něco udělat. Hosté znatelně přidali na obrátkách. Pohledné střelecké pokusy Gorola a Davida Pánka však v síti domácích neskončily. Největší šanci hostí a zároveň příležitost k nastolení spravedlivého výsledku utkání promarnil Ujec, kterého v malém vápně našel Ptáček, prvně jmenovaný však (deset minut před koncem utkání) trefil pouze tyč!

Roman Oliva, trenér Sokola Živanice„Jsme hodně zklamaní. Na půdě týmu, který má velké ambice jsme sahali po bodech. Utkání rozhodla sporná penalta za ruku. V prvním poločase nám trvalo, než jsme se vyrovnali s nerovným terénem. Z toho pramenily dvě chyby, které ale soupeř nevyužil. Po změně stran už jsme byli aktivnější, vytvořili si více šancí, bohužel bez gólového efektu.“