2. kolo krajského přeboru: Pardubice C - Živanice 1:1 (0:0)

20.08.2012 07:19

FK Pardubice „C“ - TJ Sokol Živanice 1:1 (0:0)
ŽIVANICE: Hlouš – Ferčák, Michal (46. Trupl), Kačírek, Mocanu –Vrážel (75. Urbanec), Gorol, Strnad, Braun (67. Klouda) – Kořínek, Pecivál (80. Peterka). BRANKY: 74. Klátil – 54. Vrážel. ROZHODČÍ: Šrámek (Cr). ŽK: 0:6. DIVÁCI: 150.

I ve druhém kole KP narazili živaničtí fotbalisté na okresního rivala, když zajížděli v neděli dopoledne na hřiště FK Pardubice „C“. Živanice se v rámci minulého ročníku rozešly s Pardubicemi vždy smírně 1:1 a 2:2 a nastolený trend byl stvrzen i tímto prvním vzájemným duelem, tentokrát již pod hlavičkou krajského přeboru. První poločas mnoho fotbalového nepřinesl, hra neměla správný řád, přihrávky hledaly marně své adresáty a šancí bylo velmi málo.

Druhý poločas nabídl divákům určité zlepšení hry na obou stranách, výrazněji však na straně hostí. Větší důraz a tlak Živanic také přinesl své ovoce. V 55. minutě poslal míč do vápna Strnad, kde se perfektně zorientoval Radek Vrážel a umístěnou střelou otevřel skóre zápasu. O pár minut později musel úřadovat Radek Hlouš, který se nenechal překvapit Rybovým pozdravem z dobrých 20 metrů. Hra byla v této fázi vyrovnaná, míč létal od branky k brance a tempo zápasu se oproti prvnímu poločasu znatelně zvedlo. 15 minut před koncem se zapsal do listiny střelců Klátil, který s pomocí břevna srovnal na 1:1. I přes závěrečný nápor se už Sokolu stav zvrátit nepodařilo a derby skončilo opět plichtou.

Ve středu 22.8.2012 se hráči Sokola Živanice střetnou s dalším loňským týmem 1.A třídy Sokolem Moravany a to doma od 17:00, na programu je totiž 3. kolo Poháru předsedy PKFS.