1. kolo krajského přeboru: Živanice - Přelouč 4:2 (2:2)

13.08.2012 17:57

TJ Sokol Živanice – FK Přelouč 4:2 (2:2)
ŽIVANICE: Hlouš – Braun, Ferčák, Michal, Kačírek – Mocanu,Vrážel (67. Vajer), Gorol, Strnad (87. Klouda) – Kořínek, Pecivál (73. Peterka). PŘELOUČ: Poříz – Mandutz, Hladík, Dušek, Ulrych – Pištora (76. Machačný), Novotný (69. Cichra), Vančura, Rokyta (58. Eisner). BRANKY: 2. Pecivál, 23. Kořínek, 47. Gorol, 66. Mocanu z penalty – 10. Ročín, 38. Novotný. ROZHODČÍ: Andrle (Morašice). ŽK: 1:2. DIVÁCI: 200.

Úvodní utkání krajského přeboru, které se v Živanicích neslo v duchu derby, přilákalo sympatickou návštěvu. Diváci měli možnost zhlédnout pohledné utkání, v němž padlo 6 branek. Od počátku zápas plynul ve svižném tempu a už ve druhé minutě rozjásal domácí Pecivál, který z vápna přesně umístil míč k tyči a nedal Pořízovi šanci. Přeloučtí ale rychle odpověděli Ročínem, který na oplátku nedal šanci Radku Hloušovi – 1:1. Hráči obou týmů jezdili nahoru dolu, ale přeci jen více ze hry měli domácí. Ve 23. minutě se do listiny střelců zapsal Kořínek, který technickou střelou opět vrátil vedení Žvanicím. Přeloučtí však i tentokrát odpověděli. Sedm minut před koncem se po brejkové situaci nakonec prosadil Novotný – 2:2.

Jestliže se o prvním poločasu dalo hovořit jako o vyrovnané partii, po změně stran to už byli pouze domácí, kteří udávali tempo zápasu. Tomu přispěl i rychlý gól Gorola, kterému „nalil“ výborně hrající Kořínek a který zapůsobil jako živá voda. Přes řadu dalších akcí už padl „pouze“ jeden gól, to když byl pronikající Pecivál zastaven nedovoleným způsobem za hranicí vápna. Exekutorem se stal Mocanu, který dodal střele dostatečnou razanci, takže nakonec skončila v síti, i když po ní sahal matador Poříz. Živanice zaslouženě vyhrály a před slušnou diváckou kulisou oplatily Přelouči úvodní porážku z loňské sezóny. V příštím kole (ne 10:15) nás čeká pardubický „Celtic“, čili FK Pardubice „C“.   (JŠ)