10. kolo krajského přeboru: Živanice - Choceň 3:0 (0:0)

14.10.2012 17:53

TJ Sokol Živanice – FC Agria Choceň 3:0 (0:0)

ŽIVANICE: Hlouš –Trupl, Michal, Podlipný, Braun –  Vajer (74. Klouda), Kořínek, Gorol, Urbanec – Pecivál (62. D. Černík),  M. Peterka. BRANKY: 60. M. Peterka, 67. Gorol, 70. Podlipný. ROZHODČÍ: Medlík. ŽK: 3:0. DIVÁCI: 80.

Před zápasem šesté Živanice přivítaly v desátém kole KP na domácím hříšti letos tápající Choceň, která okupovala až 13. příčku tabulky. První poločas nepřinesl mnoho zajímavého. Oba celky jakoby se jen navzájem „oťukávaly“ a zkoušely co si můžou dovolit. Domácí zaznamenali několik pohledných dalekonosných pokusu, jejichž autorem byl ostrostřelec Gorol, který se však letos zatím více méně jen zastřeloval. Na druhé straně zkoušel pozornost Radka Hlouše především hostující Šulc.

Jestliže první poločas diváky v chladném počasí příliš nerozehřál, tak ten druhý je musel přivést přímo do varu, neboť domácí přidali ve všech fázích hry a k vidění byl pohledný fotbal, proložený řadou šancí. Byli to však hosté, kteří nejdříve ve 47. minutě rozezněli domácí břevno a o pár minut později pokoušeli štěstí Rozlivkovou střelou. Jak již bylo řečeno, i přes tyto šance měli hru ve svých otěžích Živaničtí. Nádherná akce byla k vidění už v 60. minutě, kdy se míče zmocnil Gorol, našel nabíhajícího Pecivála, který míč nalil Peterkovi a ten už skóroval do odkryté branky – 1:0. Další důležitý zářez přidal o pár minut později i aktivně hrající aktér první branky zápasu Gorol, kterému tentokrát trochu pomohli bránící hráči hostí, neboť jeho střela  byla tečována – 2:0. Uplynulo deset minut a živanický brankostroj úřadoval potřetí. Gorol rozehrál roh ve vápně si na něj vyskočil Podlipný a hlavou zakončil – 3:0. Živanice ještě do konce utkání zaznamenaly několik šancí, skóre se však již neměnilo. Zatímco si Sokol připsal zaslouženě tři body a poskočil na páté místo, Choceň se propadla na dno tabulky. V příštím kole zajíždíme k utkání do Moravské Třebové (10. místo, 10 bodů, od 15:30).   (JŠ)