11. kolo krajského přeboru: SKP Slovan Moravská Třebová - Živanice 2:1 (0:1)

22.10.2012 17:45

SKP Slovan Moravská Třebová – TJ Sokol Živanice 2:1 (0:1)

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ: Spáčil – Huryta, R. Šatník, Jelínek, Švanda (86. Rázl) – Sedláček (78. Polák), Staněk, Vančura, Linhart (89. Kalus) – Kučerňák (66. Štěpánek), Konečný. ŽIVANICE: Pavlíček – Trupl, Michal, Podlipný, Braun – Vajer (46. D. Černík), Kořínek, Gorol, Urbanec – Pecivál (65. Vrážel), Peterka (79. Klouda). BRANKY: 46. Konečný, 72. Štěpánek – 23. Peterka. ROZHODČÍ: Čechlovský (Bítovany) ŽK: 2:3. DIVÁCI: 150.

V Moravské Třebové byly v sychravém nedělním odpoledni k vidění dva rozdílné poločasy, první plně v režii hostí, druhý vyrovnaný s postupnou mírnou převahou na kopačkách domácích. Živaničtí dominovali již od úvodních minut utkání, prosazovali se kombinací a domácí měli co dohánět. Ve 23. minutě korunovali hosté svůj tlak, když skóroval po rohovém kopu Gorola nikým nehlídaný Peterka a pro domácí bylo štěstí, že šli do kabin jen s jednogólovým mankem, neboť do velkých šancí se dostali ještě střelec první branky Peterka a následně i Kořínek.

Druhý poločas nezačal vůbec dobře, když Třebovští hned v první minutě díky Konečného pohotovosti v pokutovém území srovnali na 1:1. Domácí tento moment hodně oživil a hra se začala přelévat obě strany, Spáčila v jednom případě zachránilo i břevno. Rozhodující moment ale přišel až v 71. minutě, když chyboval živanický gólman, ten nešťastně rozehrál, jeho pokus o výkop zachytil střídající Štěpánek a skóroval – 2:1. Zachránit bod pro Živanice mohl ještě v závěru nadvakrát Kořínek, domácí brankář Spáčil ale zachytal. Tuto sobotu přivítáme doma Dobříkov, který se zatím trápí na 14. místě s devítí body, zápas startuje ve 14:30.      (JŠ)