13. kolo krajského přeboru: SK Vysoké Mýto - TJ Sokol Živanice 3:2 (2:2)

04.11.2012 19:42

SK Vysoké Mýto – TJ Sokol Živanice 3:2 (2:2)
V. MÝTO: Černík (30. Hladík) – Pecháček, Šmeral, Kráčmer, Dvořák – Konečný, Kopřiva, Podmajerský, M. Chadima – Sedlák, Sklenář (79. Kočí). ŽIVANICE Hlouš – Michal, Kačírek, Ferčák (67. Černík), Braun (85. Klouda) – Vajer, Urbanec, Gorol, Mocanu – Kořínek, Peterka. BRANKY: 34. Sklenář, 45. Sedlák, 82. M. Chadima – 5. Kořínek, 25. Vajer. ROZHODČÍ: Bleša (Chrudim). ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 120.

Průběh zápasu nenasvědčoval papírovým předpokladům, které říkaly, že na hřiště suverénního lídra krajského přeboru, který dosud doma neztratil jediný bod a zatím ještě ani neprohrál, přijel tým okupující šestou příčku tabulky. Živaničtí byli od počátku lepší a hned v úvodu se podařilo otevřít skóre Kořínkovi, jemuž připravil šanci Vajer – 0:1. Uběhlo jen 20 minut a asistent první branky se prosadil také, když zužitkoval centr po rozehrávce na pravé straně – 0:2. Nebylo by divu, kdyby střelec první branky nastřílel během prvního poločasu ještě další hattrick, ale štěstí mu nebylo dopřáno. Velké šance se totiž útočníku Kořínkovi nedařilo proměnit ani z těch nejslibnějších pozic. Smůla byla korunována rozezněním domácí tyče. Ve 33. minutě se do slibné šance dostal i Mocanu, ani ten však nebyl úspěšný. Jakoby se fotbalový Pánbůh naštval a nechal zafungovat „Nedáš, dostaneš!“. Ve 34. minutě se prudkou střelou prosadil domácí Sklenář – 1:2. A Mýtu se podařilo do konce poločasu i vyrovnat, když Sedlák vstřelil branku v probíhající 45. minutě.

Druhý poločas pak přinesl spíše vyrovnanou partii se záblesky šancí na obou stranách, za Sokol měl největší smutný hrdina zápasu Kořínek, který se svoji samostatnou akcí ztroskotal na gólmanu Hladíkovi. Smutnou tečku za zápasem učinil domácí Chadima, který v 82. minutě zakončil podél Radka Hlouše – 3:2. Po dalším nevydařeném venkovním zápasu, který Živanice opět drtivě vyhrály na vyložené šance, tak odvážíme z Mýta pouze těsnou prohru na branky 3:2, neboť stále platí, že fotbal se hraje na góly, nikoli na šance.  Tuto sobotu 10. 11. se u nás ve 14:00 v rámci posledního domácího zápasu představí Lanškroun (17. b, 8. místo), který má o jeden bod méně než Sokol.                               (JŠ)