14. kolo krajského přeboru: TJ Sokol Živanice - TJ Lanškroun 5:2 (2:1)

12.11.2012 12:12

TJ Sokol Živanice  - TJ Lanškroun 5:2 (2:1)

ŽIVANICE Hlouš (46. Pavlíček) – Michal, Ferčák, Braun, Trupl – Vajer (46. D. Černík), Gorol, Mocanu, Podlipný – Kořínek (86. Kačírek), Peterka (78. Klouda). BRANKY: 26. a 74. Kořínek, 27. Mocanu z pen., 83. Klouda, 90. D. Černík – 36. Kvapil, 62. Stasiowski. ROZHODČÍ: Brychta – Andrle, Hlava. ŽK: 2:4. DIVÁKŮ: 100.

První desítky minut nepřinesly příliš atraktivní podívanou s minimem šancí na obou stranách, opatrná oťukávaná vzala za své ve 26. minutě, kdy skóre otevřel Kořínek – 1:0. Neuběhla snad ani minuta a na hostujícího gólmana se chystal Peterka, který ho chtěl přelobovat, ale celá akce skončila faulem a penaltou, se kterou si bezpečně poradil již mnohokrát prozkoušený exekutor Mocanu – 2:0. Domácí však usnuli na vavřínech a přestali hrát a Lanškroun zužitkoval jednu ze svých ojedinělých šancí, když z trestňáku snížil ve 36. Kvapil – 2:1.

Ve druhé půli nastoupil mezi tři tyče místo Radka Hlouše, kterého trápila kontaktní čočka, Michal Pavlíček a Vajera vystřídal rychlonohý mladík Dominik Černík. Nicméně herně se opakoval počáteční průběh prvního poločasu, tedy opět minimum šancí a boj o každý míč. Kořínkovi se podařilo nastřelit břevno, ale podle všeho se nacházel v ofsajdu. V 62. minutě bylo dokonce vyrovnáno, když se zblízka po centru Komínka prosadil Stasiowski – 2:2.  Nebýt výborného zákroku gólmana Pavlíčka v 64. minutě, který perfektně vychytal Komínka, mohli jít hosté dokonce do vedení. To však bylo ze strany hostí vše a otěže zápasu převzali hráči Sokola. Do vedení posunul domácí opět Kořínek, který využil špatně zorientované obrany hostí a zužitkoval centr, který přešel přes obranou linii Lanškrouna – 3:2. O pár minut později se řítil na branku hostí opět Kořínek, jeho sólo však zmařil dobíhající Vašek. 83. minuta a branka na 4:2, když Podlipný zkušeně naservíroval dobře postavenému Kloudovi. Tečku za zápasem udělal v poslední minutě Dominik Černík – 5:2. Příští sobotu se ve 13:30 utkají Živanice (nyní 7. místo, 21b) s domácími Moravany (11. místo, 15b).                                         (JŠ)