15. kolo Krajského přeboru: Živanice -Choceň 3:1 (0:1)

29.10.2010 10:52

TJ Sokol Živanice – FK AGRIA Choceň 3:1

ŽIVANICE: V. Černík – Hrmo, Vrážel, Ferčák, Moravec – Čech, Jakub Jedlička (88. Hanovec), Gorol, Mocanu – J. Černík (46. Balog), Macháček (72. Michal). CHOCEŇ: Gerčák – Seidenglanz, Lesák, Kaplan, Němeček (75. Gruz) – Harušťák, Šrut, Šabata (80. Konárek), V. Smejkal – L. Smejkal, Bálek.BRANKY: 69. a 73. Gorol, 54. Ferčák – 8. Bálek.

V den státního svátku 28. října se odehrávalo vložené 15. kolo krajského přeboru a do Živanic zavítal celek Chocně, která byla dosud na sedmém místě tabulky. Úvod zápasu a dá se říci, že celý první poločas se domácím vůbec nepovedl. Hosté byli od počátku velmi nebezpeční a pouštěli se do řady útočných akcí. Už v šesté minutě zahrozil Šabata, jehož sólový únik musel likvidovat Černík. O dvě minuty později se však již Choceňští prosadili a skóre zápasu otevřel Bálek - 0:1. O dalších pár minut později po Smejkalově rozehrávce standardky zadunělo břevno domácí branky a bylo velmi zle. Hosté měli převahu a Živaničtí se trápili nejen v obraně, ale zejména v útoku. Z prvního poločasu stojí za zmínku velmi povedená Vráželova střela, která šla těsně nad a dva pokusy Radka Gorola, který to zkoušel z dálky nejdříve přízemní střelou a posléze mířil těsně nad choceňskou branku.    

54. minuta - Michal Ferčák vyrovnává na 1:1

Další fotky z utkání naleznete na tomto odkazu

Druhý poločas přinesl do domácích řad očividné oživení. Hned v úvodu druhé půle mohl vyrovnat Jedlička, ale z velkého úhlu trefil pouze gólmana. O chvíli později váhal ve slibné pozici se střelou Čech. Za domácí se však jako první na střeleckou listinu zapsal Ferčák, který potvrdil roli hlavičkového exekutora a po rohu srovnal na 1:1. Vyrovnání přineslo do domácích řad jisté uklidnění a v této fázi hry měli domácí nad hosty navrch. V 64. minutě zkoušel štěstí Balog, ale jeho střela šla nad. Povedený pokus zaznamenal také Ferčák, který rozehrával standardku a pozdravil gólmana Gerčáka hezkým obloučkem, vedoucí gól domácích však přišel až v 69. minutě. Po krásné kombinační akci, na jejímž začátku byl Rosťa Macháček si balón přiťukli Balog s Gorolem a poslední jmenovaný nakonec zakončil a poslal Živanice do vedení - 2:1. Radek Gorol se zapsal i o pár minut později, když vymetl pavučiny z branky hostujícího gólmana a nádherným gólem uzavřel skóre zápasu na 3:1. Samotný závěr zápasu již nepřinesl mnoho zajímavých akcí a hra se opět propadla do podprůměru. Kouč Kratochvíl po zápase pro Pardubický deník uvedl: „Hrubě jsme podcenili začátek střetnutí. Kdybychom po čtvrthodině prohrávali 0:3, tak by se nikdo nedivil. Naštěstí to bylo pouze o gól. Poprvé jsme se dostali do situace, kdy jsme doma prohrávali a na hráče jakoby tato skutečnost dolehla. Směrem dopředu jsme byli doslova tragičtí. Kombinace vázla, kloudně jsme si nepřihráli. O poločase jsem provedl změnu v sestavě a na nohy nás dostala dobře sehraná standardka. Pak jsme přidali další dva góly, ale ten závěr jsme zase neodehráli nejlépe. Choceň stejně jako v úvodu trefila tyč a pak zahodila sólo. Když to shrnu: kupili jsme chybu na chybu, nevytvořili jsme si jedinou gólovku a vstřelili tři branky. To je paradox.“                                                                                 (JŠ)