16. kolo 1.A třídy: Živanice - FK Přelouč 2:0 (1:0)

09.04.2012 15:22

TJ Sokol Živanice – FK Přelouč 2:0 (1:0)

ŽIVANICE: Hlouš –Kačírek, Ferčák, Trupl, Petr – Malý, Mocanu, Strnad, Podlipný – Pecivál, Klouda. PŘELOUČ: Poříz – Váša, Hladík, Dušek, Steiner (50. Rokyta) – Pištora, Novotný, Novák, Ročin – Koch, Janecký. BRANKY: 35. Podlipný, 59. Pecivál. DIVÁCI: 120. ŽK: 4:3.

Aprílová sobota nadělila Přeloučským nejen studenou sprchu, ale i zcela zaslouženou prohru. Živanice byly od prvních minut lepším týmem a udávaly tempo celého zápasu. Přesto první půlhodinka, ani přes jasnou převahu domácích, kýženou branku nepřinesla. První opravdu výraznou šanci přinesla až 32. minuta, kdy se zastřeloval Podlipný. První gólový zářez ale zaznamenal ten samý hráč až o tři minutky později, když nekompromisně prostřelil Poříze. Do konce poločasu mohli domácí svoje vedení hned několikrát pojistit, ale jednogólový rozdíl vydržel až do odchodu do kabin. Ve druhé půli byli domácí pořád tím lepším týmem, i když hosté sem tam zahrozili náznakem akce. Definitivní účet utkání byl zakončen Peciválem, který v 59. minutě přesně mířil k tyči a nedal Pořízovi šanci chytat. Zjevně zaskočení a otřesení hosté už nezareagovali a Živanice si zaslouženě připsaly tři body za výhru.

Po zápase řekli: Petr Rejman, trenér Živanic: „Hosty jsme přehrávali v zásadní věci. Dokázali jsme útočné akce dohrávat až před jejich branku a dostat se do zakončení. Jinak se ale od začátku až do konce hrál vyrovnaný a velice kvalitní fotbal. Jsem spokojen s přístupem všech hráčů a samozřejmě i se zaslouženým vítězstvím.“
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Hráli jsme bojácně a bez pohybu a z toho vyplynulo, že jsme si za celý zápas nevypracovali žádnou vyloženou šanci. Naše předvedená hra neměla s tím,  o co se snažíme nic společného. A  to mě mrzí více než prohra.“  (JŠ)