16. kolo ČFL: FK Olympia Radotín – TJ Sokol Živanice 1:1 (0:0), pen. 3:5

23.08.2018 19:26

FK Olympia Radotín – TJ Sokol Živanice 1:1 (0:0), pen. 3:5

OLYMPIA: Čáp - Ježdík P., Petryk, Broukal, Ježdík J. (63. Bužík), Trýzna, Jiránek, Hadi (85. Císařovský), Artemuk (63. Dancák), Zubashivskyi (56. Oikonomikos), Bassey (75. Brabenec). 

ŽIVANICE: Hrnčíř - Živný, Staněk, Herzán, Gorol (75. Motyčka), Kakrda (91. Gašpar), Petrus (90. Buriánek), Polák, Ptáček (84. Hundák), Ujec (46. Štěpánek), Košťá.l

BRANKY: 78. Bužík – 50. Štěpánek. ROZHODČÍ: Šťastný. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 160.

Zápas na půdě kočovného celku (FK Olympia), který nyní hraje své domácí zápasy v areálu pražského Radotína, okomentoval asistent trenéra a dlouholetý hráč Sokola Živanice Michal Ferčák: „Začátek utkání se nám vůbec nepovedl. Do zápasu jsme vstoupili tak trochu odevzdaně a nechali jsme hrát domácí, kteří nás ale naštěstí nedokázali vážně ohrozit. Hra se postupně vyrovnala, až jsme se stali lepším mužstvem, které diktovalo tempo hry. Bezesporu největší šance v první půli přišla po kolmici Kakrda – Petrus – Ptáček, ale bohužel jsme nechali, po zakončení v malém vápně, pouze vyniknout domácího gólmana,“ hodnotil novopečený člen realizačního týmu Sokola Živanice první poločas v Radotíně. „Druhá půle přinesla velkou chuť po brance z naší strany. Úsilí jsme zužitkovali záhy, když už v 50. minutě skóroval křížnou střelou k tyči Štěpánek. To nás nakoplo a byli jsme na koni. Domácí pak hráli i za cenu faulu ve vápně na Kakrdu,“ popsal Michal moment, kdy byla následně nařízena penalta, kterou poslal kapitán Sokola Ondra Herzán mimo tři tyče. „Musím každopádně kluky pochválit, že i dál bojovali a nenechali se brankou ukolébat. Škoda, že po ukázkové kolmici od Gorola neskóroval unikající Petrus. Bohužel jsme následně nechali zbytečně skórovat domácí, ale zbytek zápasu už jsme s přehledem pohlídali.“ Sokol nakonec vytěžil bonusový bodík z penaltového rozstřelu, který v páté sérii korunoval souboj internacionálů, když domácí Jiránek nastřelil konstrukci, ale kapitán Sokola Ondra Herzán se nemýlil (pozn. 3:5 na penalty). „Vnímáme toto utkání jako bodovou ztrátu. Jsem přesvědčený, že jsme na tři body měli, zároveň se ale radujeme z prvního bodového zisku v ligové sezóně, tím spíš po smolně prohraných utkáních na Vltavínu a doma s Domažlicemi,“ shrnul hodnocení vloženého 16. kola České fotbalové ligy Michal Ferčák.                           (JŠ)