16. kolo Krajského přeboru - dohrávka: Živanice - V. Mýto 6:2 (5:0)

28.04.2011 08:43

TJ Sokol Živanice – SK Vysoké Mýto 6:2 (5:0)
ŽIVANICE: V. Černík – Mocanu, Vrážel, Ferčák, Moravec – J. Černík, Jedlička (46. Čech), Gorol, M. Michal (81. Janecký) – Kaciáň (46. Hanovec), Balog. V. MÝTO: Zahradník – Pecháček, Valášek, Jílek, Hofman – Kopecký, Čejka, Podmajerský, Pešek (85. Šikl) – Sedlák (75. Matula), Štancl (83. Sejkora). BRANKY: 39. a 43. Gorol, 8. Ferčák, 18. Černík, 30. Michal, 73. Čech – 47. Kopecký, 49. Sedlák. ROZHODČÍ: Kolbaba. DIVÁKŮ: 100.

Zápas se hrál od prvních minut ve svižném tempu a s přehledem hrající domácí vedli už v 18. minutě 2:0, když skóre zápasu otevřel, po rohu Jedličky, Michal Ferčák a po samostatné akci zvyšoval na 2:0 Jakub Černík. Za vlasy se musel ve 23. minutě chytit Balog, který unikl hostující obraně a sprintoval sám na Zahradníka, razanci měla střela dobrou, ale zamířila jen do mýtského gólmana. O pár minut později se z úhlu zastřeloval Michal, aby byl ve 30. minutě připravený na Kaciáňovu přihrávku a mohl zvýšit na 3:0. Mýto se v této fázi hry dostávalo k míči spíše ojediněle a působilo takřka zakřiknutě, ke cti hostů však budiž uvedeno, že do konce prvního poločasu zahrozili dvěma brejky, avšak prachbídná koncovka nenadělala větší škody .

35. minuta - Martin Michal v souboji s vysokomýtským Pecháčkem

Krásná akce byla k vidění ve 39 minutě, nastartovaný Balog prosprintoval středem hřiště a přihrál doleva Kaciáňovi, který poslal míč příčně do vápna a tam už si ho našla neomylná Gorolova hlava – 4:0. Radek Gorol uzavřel také skóre prvního poločasu, po faulu zahrával trestný kop z dobrých třiceti metrů a opět prokázal svůj střelecký talent, neboť Zahradník neměl šanci – 5:0.

Avšak nebyly by to už pověstné rozdílné poločasy Živanic, kdyby se skóre měnilo jen u čísla před dvojtečkou, a tak už ve 47. minutě překvapil vysokomýtský Kopecký, který snížil na 5:1. Další šok však přišel o dvě minuty později, když po rohovém kopu Mýta Sedlák hlavou snížil vedení domácích v utkání na tři branky. V domácím publiku to jen šumělo. Oproti prvnímu poločasu přinesla druhá půle nepříliš pohledný fotbal a znatelně méně povedených akcí. V 53. minutě zahrával po faulu Hofmana na Černíka další standardku Ferčák, zeď se mu však prostřelit nepodařilo. Až v 73. minutě rozveselila domácí publikum pohledná samostatná akce Čecha, který po dvou předešlých neúspěšných pokusech konečně zakončil a uzavřel skóre zápasu – 6:2.

73. minuta - Jan Čech uniká mýtskému obránci a zakončuje na 6:2

Stav utkání tedy už nezměnily pokusy Baloga ani Gorola, který kopal standardku několik minut před koncem. Domácí zaslouží velkou pochvalu za výkon v prvním poločase a varovný prst vztyčený za hru předvedenou v druhé půli zápasu.       (JŠ)