18. kolo 1.A třídy: FC Titanic Srch - Živanice 0:1 (0:1)

22.04.2012 17:47

FC Titanic Srch – TJ Sokol Živanice 0:1 (0:1)

SRCH: Hála – Zeman (45. Kavka), Brož, Vysoudil, Tměj – Maivald, Dolejský, Daněk, Hausner (86. Beran) – Slováček, Hurta.  ŽIVANICE: Hlouš – Petr, Trupl, Ferčák, Kačírek – Podlipný, Mocanu, Strnad, Vrážel, Malý (80. Petrlík)  – Pecivál (56. Klouda). BRANKA: 17. Podlipný. ŽK: 2:3. DIVÁCI: 150.

Živanice na jaře z pěti zápasu zaznamenaly čtyři výhry a ta poslední v Srchu byla už třetí v řadě. Hosté se papírového favorita nezalekli a již od prvních minut ovládli hru. Zaslouženou odměnou jim byla branka Podlipného, který zužitkoval dlouhý nákop a přehlavičkoval domácího brankaře. Ve velké šanci se ocitl také Vrážel, který však svůj volej nezacílil mezi tři domácí tyče. Velkou šanci měli domácí ve 35. minutě, kdy se vyznamenal Hlouš, který vyrazil dalekonosný trestný kop Dílenského, balón se následně dostal k Maivaldovi, který ale ještě orazítkoval tyč.

Druhý poločas přinesl ještě několik šancí hostí a lze s klidem konstatovat, že Živanice mohly vyhrát vyšším rozdílem. Stav se však již neměnil a hosté odvezli důležité tři body za nejtěsnější možnou výhru. Osm kol před koncem soutěže poskočily Živanice na sympatické páté místo a na první Moravany ztrácí pouhých 7 bodů. (JŠ)