18. kolo Krajského přeboru: Polička - Živanice 2:0

28.03.2011 18:47

SK Masokombinát Polička – TJ Sokol Živanice 2:0 (2:0)

POLIČKA: Dittrich – Škoda, Pavliš, Král, Opina (83. Scheib) – Petr, Jílek, Navrátil, Švec,– Mužík, Stejskal (75. Stodola). ŽIVANICE: V. Černík – Žák, Vrážel, Michal, Moravec – Čech (45. Janecký), Mocanu, Gorol, Konečný (74. Jedlička) – Kaciáň, Balog (46. J. Černík). BRANKY: 14. T. Švec, 44. Stejskal.

První prohru v sezóně zaznamenaly Živanice na půdě Poličky, která do zápasu se Sokolem vyhrála pouze čtyřikrát a pohybovala se spíše v horším středu tabulky krajského přeboru.

Hosté vstoupili do utkání aktivně a na gólmana Dittricha se valila vlna za vlnou, avšak paradoxně příliš práce neměl, neboť Živanice zakončovaly, resp. se pokoušely o zakončení jen sporadicky. A tak už po necelé čtvrthodině utkání přišel první trest, po chybě hostí. Je však potřeba říci, že poličský Švec se zapsal krásným gólem, když vymetl pavučiny v šibenici branky Vojty Černíka, který nemohl dělat vůbec nic. Poličské jakoby polila živá voda a hra se začala chvílemi pohybovat „nahoru dolů“, i přesto však nemůžeme mluvit o vyložených šancích. V samém závěru se živaničtí fandové nedočkali uklidňujícího vyrovnání, ale přišla druhá pohroma, když si na centrovaný míč naskočil Stejskal a zvýšil na 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločase byla cítit urputná snaha o zvrácení vývoje zápasu na stranu hostí. V úvodu druhé půle snížil Jakub Černík na 2:1, nicméně jeho branka nebyla uznána. Živanice měly ve druhé půli značnou převahu a Polička se prakticky jen stáhla do obrany a zahrozila občasným brejkem. A když se neprosadil ani Janecký, který orazítkoval břevno a ani Jedlička, jehož povedená střela šla jen těsně mimo Dittrichovy tyče - v samém závěru zápasu, zaznamenal Sokol první prohru v sezóně a snížil náskok před FK Pardubice na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic, uvedl po zápase pro Pardubický deník: „Hrálo se na jednu bránu, a to domácích. Ti bránili v deseti lidech a vyráželi k rychlým protiútokům. V první půli byla Polička stoprocentní, když dva skončily gólem. Naopak my v prvním poločase podali chladný, profesorský výkon, když chybělo více bojovnosti. Po přestávce už se soupeř nemusel nikam hrnout, postavil jak se říká autobus před vápnem. My jsme vystřídali a hned se zlepšil pohyb. Začali jsme se častěji dostávat do šancí. Za klíčový okamžik považuji Náš neuznaný gól ve 48. minutě. Asistent sice ukázal na půlku, ovšem hlavní ho neuznal. Po hodině hry se k nám obrátilo štěstí zády, když Janecký trefil břevno. Mohu pochválit hru po naší levé straně, za to ta pravá totálně shořela.“

Jen pro zajímavost. V Poličce se nám nedařilo ani před lety, při posledním utkání v přeboru s místním SK, kdy jsme o poločase vedli 3:1 a nakonec zápas skončil divokým hokejovým výsledkem 4:4, kdy Živanice zaznamenaly i jeden vlastní gól.

V příštím kole, v sobotu 2.4.2011, nás čeká doma nelehký soupeř ze Svitav, utkání začíná v 16:30.                                                                    (JŠ)