21. kolo 1.A třídy: Živanice - Březová 4:1 (0:0)

13.05.2012 17:59

TJ Sokol Živanice – Březová nad Svitavou 4:1 (0:0)

ŽIVANICE: Hlouš – Petrlík (30. Malý), Ferčák, Trupl, Kačírek – Klouda (84. Polák), Mocanu, Strnad, Podlipný – Vrážel, Pecivál. BRANKY: 49., 65. z pen, 78. z pen. Podlipný, 62. Pecivál – 51. R. Mikolin. ŽK: 2:2.

Diváci, kteří se nenechali zlákat televizním utkáním Liberce s Plzní o titul a přišli do Živanic, nemohli litovat. Duel s Březovou přinesl pohledný fotbal plný zajímavých akcí a krásných gólů. Hned úvod zápasu však přinesl velkou šanci hostí, když se v 15. minutě dostali hráči Březové do brejku. První střelu Radek Hlouš vyrazil a dorážka z 15 metrů na odkrytou bránu už šla nad. Na druhé straně měl velkou šanci Pecivál, který však taktéž nebyl úspěšný. V první půli pak ještě hosté dvakrát zachraňovali na brankové čáře. Přes řadu zajímavých akcí na obou stranách tak skončil první poločas 0:0.

Ve 49. minutě se ukázkově trefil ranou z trestného kopu do šibenice Podlipný. Jenže hosté měli připravenu okamžitou odpověď v podobě nechytatelně umístěné rány Mikolina a navíc se mohli dostat do vedení, když domácí musela v 54. minutě zahránit až levá tyč. To však bylo z vážných šancí hostí vše a zbytek zápasu už byl pevně v režii týmově hrajícího Sokola. Opětovné vedení domácích začalo pohlednou kombinací a následným centrem Kloudy na Pecivála, který v poměrně těžké pozici šikovně umístil míč pod břevno – 2:1. Uplynuly tři minuty, když byl gólmanem hostí faulován Mocanu a mstitel Podlipný se z penalty nemýlil – 3:1. Hosté se v závěru dopouštěli řady chyb, tu nejfatálnější trestal opět Jan Podlipný, po ruce Rady ve vápně totiž byla nařízena další penalta – 4:1. Živanice zahrály nejlepší zápas jara a velkou pochvalu zaslouží celý tým, nelze však nevyzdvihnout Podlipného a Pecivála za nádherné góly. Závěrem gratulace Honzovi Podlipnému k hattricku!        (JŠ)