19. kolo Krajského přeboru: Živanice - Svitavy 2:0 (0:0)

04.04.2011 09:29

TJ Sokol Živanice - TJ Svitavy 2:0 (0:0)

ŽIVANICE: Mareček – Žák, Hanovec, Michal, Moravec – Jedlička (86. Ferčák), Janecký (73. Konečný), Gorol, Mocanu – Balog, Kaciáň (83. J. Černík). SVITAVY: Lampárek – Uhlíř (71. Urban), Zatočil, Krouhlík, Horák –  Novák (69. Jelínek), Jukl, Valta, Čížek – Ovad, Bruna.  BRANKY: 57. Janecký, 62. Hanovec.

V první půli byly Živanice více u míče a ve vyrovnané partii byly bezesporu o něco málo výraznějším týmem, avšak paradoxně z naprostého minima šancí, které stojí za zmínku, by vyšli vítězně Svitavští v poměru 2:1. První ze dvacáté minuty, kdy domácím obráncům utekl Bruna, avšak svůj střelecký pokus příliš nepromyslel a zkoušel Marečkovu pozornost jen nedůraznou střelou z dálky a druhá šance ze 24. minuty, kdy standardku rozehrával oblíbenec svitavského i živanického publika Jirka Valta, který dlouhá léta působil v AFK Atlanticu v Lázních Bohdaneč a naposledy se v Živanicích představil v dresu Letohrtadu. Valta šikovně prostřelil zeď, ale s jeho točenou střelou už neměl Vojta Mareček větší problém. Vzrušení u domácích diváků vyvolal Jedlička, který několik minut před koncem první půle nedopravil míč do odkryté Lampárkovy brány a střílel vysoko nad.

I v tomto zápase zažila zhruba stovka diváků dva různé poločasy. Sokol už od počátku druhé půle dostal Svitavy do tlaku a akce střídala akci. Po akci Mocana z 55. minuty, který zabojoval na pravé straně a přesně odcentroval do vápna, si mohli hosté ještě oddechnout, protože jeho centr nenašel gólového adresáta, první úder však přišel za nedlouho, když o dvě minuty později další centrovaný míč usměrnil do sítě Janecký. Svitavy se v této části hry prakticky jen bránily a hrálo se pouze na Lampárkovu bránu, což přineslo další ovoce v podobě gólu, kdy po rohovém kopu, který zahrával Jedlička, zvýšil na 2:0 Hanovec. Dvoubrankové vedení však jakoby domácí hráče ukolébalo a Svitavy převzaly otěže zápasu v posledních minutách, avšak ani únik Ovada ani střelecký pokus Kroulíka k brance hostí nevedl. před koncem zápasu mohl na 3:0  ještě zvýšit Balog, jeho samostatná akce však vyšla naprázdno. 

Jarní boj o postup do divize tak pokračuje i nadále, neboť rezerva Pardubic naplno bodovala s Hlinskem, a po 19. odehraných kolech tak ztrácí druhý tým krajského přeboru na Živanice pohý jeden bod.                                 (JŠ)