2. kolo Krajského přeboru: Lanškroun - Živanice 0:1

17.08.2010 10:32

TJ Lanškroun – Sokol Živanice 0:1 (0:1)
Branka: 30. Merganc.

Tak tohle byl ukázkový příklad, jak si nedůraznou koncovkou a nadměrným štěstím soupeře lze zkomplikovat jasný zápas.

Živanice začaly sebevědomě a od začátku měly výraznou převahu. První přiležitost měl již ve 2 minutě útočník Merganc, jehož hlavička líznula tyčku. Za dalších 18 minut unikl opět Merganc po křídle a jeho tvrdou střelu Jaroš s námahou vyraží na roh. Po třiceti minutách se uvolnil ve vápně opět Merganc a střelou k tyči dostal hosty do vedení. Domácí se k vážnější příležitosti se nedostali.

Po přestávce si hosté vytvořili několik výborných příležitostí, ale branka pro ně byla jako začarovaná. Nejblíže ke vstřelení dalšího gólu měl  střídající Balog, ale sám před brankou střílel vedle. 

Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic: „Již v úvodní minutě míč z hlavy Mergance skončil na tyči a od této chvíle se hrálo prakticky na jednu bránu. Ve druhé půli se do tyče trefili ještě Čech a Balog, bezchybný lanškrounský gólman Jaroš pochytal několik našich vyložených šancí, z nichž největší měli Jedlička, Ferčák a Balog. Domácí byli pořád ve hře o výsledek a nakonec nám v závěru pořádně zatápěli. Naštěstí si žádnou gólovou šanci nevytvořili. V bouřlivém prostředí a v nervózní atmosféře jsme si zápas v závěru zbytečně zkomplikovali. Již dávno měl být rozhodnut.“