20. kolo Krajského přeboru: Žamberk - Živanice 1:2 (1:2)

11.04.2011 19:52
1.FC Žamberk – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

ŽAMBERK: Mačát - Franke, Šedivý, Šponar, Kašpar – Jeřábek, Huška, Cvik, Jírů – Ulrych, Pešek. ŽIVANICE: Mareček – Žák, Hanovec, Moravec, Michal - Gorol, Mocanu, Jedlička, Janecký - Balog (44. Kaciáň), J. Černík (75. Čech). BRANKY: 33. Šponar – 15. J. Černík, 16. vlastní Kos (J. Černík). ROZHODČÍ: Čech. DIVÁCI: 250.

Živanice vstoupily do utkání svižným kvapíkem, jak se na lídra sluší. Saňákem vyražený míč napálil Jedlička již ve 3. minutě do břevna. Největší nebezpečí hrozilo domácím z kopaček Gorola, jehož pokusy domácí svatyni těsně míjely, nebo je pochytal Saňák. Do vedení šli hosté v 15. minutě, kdy se po rohu v mlýnici před brankou hlavou prosadil Černík. Černík měl prsty také v druhém gólu o minutu později, když unikl po pravé straně a jeho přihrávku si ve skluzu srazil do branky Kos - 0:2. Z těžkého K.O. se Žamberk dostával jen ztěžka. Přesto se dokázal vrátit do zápasu ve 33. minutě, kdy se po Ulvrově rohu trefil Šponar křížnou hlavičkou přesně k tyči - 1:2. Na druhé straně Saňák další jedovku Gorola za svá záda nepustil.

Stejní aktéři si vše zopakovali ve 46. minutě, v níž Gorolovu skrytou střelu vyrazil Saňák bravurním zákrokem na roh. Janeckého ránu ve 49. minutě vytěsnil Saňák jen na tyč a ještě stihl ukrýt ve svých rukavicích i odražený míč. V 57. minutě přečkali domácí velký závar před svojí brankou bez úhony a obraz hry se začal měnit. Domácí drželi míč déle na kopačkách a hrálo se častěji na polovině hostí. Přes neprostupnou zeď v podobě stoperů Hanovec - Michal hrozili domácí hlavně ze standardek. Po trestném kopu Ulvra v 68. minutě Šponar ve výskoku na míč nedosáhl a překvapený Franke se zahnal ze střeleckého úhlu sám. V 74. minutě sebral Saňák včasným vyběhnutím míč z kopaček Gorola a totéž předvedl na druhé straně Mareček před V. Huškou. Po dalším trestném kopu Ulvra v 83. minutě ve skrumáži zblízka minul branku Dvořák a krásná střela Šebrleho v 87. minutě škrtla o tyč, ke smůle domácích ale zvenku. Na první jarní bod tak Žamberk čeká dál.

Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic: „Prvních dvacet minut bylo zcela v naší režii. Ve třetí minutě jsme Jedličkou nastřelili břevno a na konci první čtvrthodiny jsme během chvilky dvakrát skórovali, a to zásluhou J. Černíka. Jenže pak jsme polevili, hráči si asi mysleli, že máme vítězství v kapse. Začali jsme hrát lehkovážněji a domácí nás vytrestali. Po ojedinělé akci Žamberka neobsazený hráč soupeře snížil. Kvůli tomu, že jsme protivníka nedokázali dorazit, byl ve hře o body až do závěru střetnutí. Přitom šance jsme měli. Nejdříve Janeckého střelu zastavila tyč a po hodině hry poskakoval míč na brankové čáře domácích, ovšem nikdo z našich hráčů ho nedokázal dorazit do sítě. V nastaveném čase se pak odražená střela otřela o naší tyč. Ve druhém poločase jsme nepodali dobrý výkon a tři body jsme si museli ubojovat. Chválím pouze Jakuba Černíka, a to jen za vstřelené góly.“

 

článek byl převzat z webu Deníku