20. kolo krajského přeboru: Živanice - Chrudim B 1:3 (1:4)

08.04.2013 07:17

TJ Sokol Živanice - Chrudim B 1:3 (1:4)

ŽIVANICE: Šutovec - Michal, Ferčák, D. Černík, Braun -  Mocanu, Pecivál, Jeřábek, Klouda (85. Strnad) - Kořínek, J. Černík.

BRANKY: 43. Ferčák - 7. a 20. Janosz, 9. Vácha, 74. Havránek. ROZHODČÍ: Suchomel. ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 90.
 

Chrudimští mladíci přijeli k utkání posíleni o tři hráče třetiligového áčka a na jejich hře to bylo znát. Hostím se povedlo samotné antré, když v 9. minutě vedli v Živanicích už 2:0, totiž v 7. minutě přeloboval vyběhnuvšího Šutovce Janosz a v 9. minutě se po průniku do vápna prosadil Vácha. V první půli se za hosty prosadil Janosz ještě jednou, to když vyslal dělovku levačkou - 0:3. Nutno říci, že hosté v první půli lépe kombinovali a domácí Sokol měl v obraně řádně "zatopeno". Dvě minuty před odchodem do kabin snížil Michal Ferčák, který proměnil trestňák z dobrých dvaceti metrů - 1:3.

Druhá část přinesla oživení hry domácích, veškeré snahy však kýženou branku nepřinesly. Po dvaceti minutách hry dokonce Michal rozezněl tyč branky hostí. Poslední tečku za zápasem však udělali, bohužel, opět hosté, kteří Havránkem uzavřeli na 1:4. Smolné utkání plné chyb a zasloužený bodový zisk chrudimské omladiny, tak by se dal shrnout zápas jednou větou. Živanice se po 17. odehraném utkání sezóny posunuly na 9. místo tabulky. V sobotu 13.4.2013 zajíždí Sokol na hřiště Poličky, která okupuje 14. příčku a jako již tradičně se dá očekávat nervydrásající utkání.     (JŠ)