23. kolo 1.A třídy: Živanice - D. Újezd 3:1 (1:0)

27.05.2012 16:33

TJ SOKOL Živanice – Dolní Újezd 3:0 (1:0)

ŽIVANICE: Hlouš –   Chocholouš, Trupl, Ferčák  Kačírek – Malý (82. Polák), Mocanu, Vrážel, Petrlík – Klouda, Pecivál. BRANKY: 20. Pecivál, 62. Klouda, 73. Ferčák. DIVÁKŮ: 85

Za domácí nenastoupila jedna z opor posledních zápasu Jan Podlipný, který před zápasem ohlásil vážné zdravotní problémy. I bez něj však Živanice bušily do soupeře od prvních minut. Velké šance zaznamenali Pecivál a Mocanu, ale vše mohlo být jinak, když uniknuvšího Vomáčku musel zastavit až poslední hráč v poli. Skóre nakonec přeci otevřel Kamil Pecivál, který z hranice šestnáctky umístil míč k tyči – 1:0.

Ve druhé půli měli opět navrch domácí. Další slibné šance, zavánějící brankou, přidal Pecivál, ale jakoby se opakoval průběh prvního poločasu, když znovu utekl hostující Vomáčka, který přeloboval Hlouše, ale jeho pokus nemířil mezi tři tyče. To však bylo ze strany hostí vše. V 62. minutě se ukázal Perlík, který šikovně našel Kloudu a ten už neměl moc práce umístit správně míč – 2:0. Na konečných 3:0 upravil výstavní střelou z trestného kopu Michal Ferčák. Živanice jsou tři kola před koncem sezóny na třetím místě, když na druhé „Céčko“ Pardubic ztrácí bod a na vedoucí Moravany, kam zajíždí příští kolo, ztrácí body dva. Ještě připomeňme, že letos postupují první tři mužstva a čtvrté bude hrát baráž. (JŠ)