21. kolo ČFL: SK Benešov - TJ Sokol Živanice (0:0) - pen 5:4

01.04.2019 08:40

SK Benešov - TJ Sokol Živanice (0:0) - pen 5:4 

ŽIVANICE: Hrnčíř – Buriánek, Košťál (89. Ferčák), Staněk, Polák – Hundák (72. Motyčka), Gorol, Ptáček, Petrus (84. Gašpar) – Nikodem, Štěpánek.

ROZHODČÍ: Ulrich. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 150. 

BENEŠOV - Živanický Sokol se v rámci 21. kola ČFL představil v sobotu v Benešově. Desátý tým třetiligové tabulky sice zvítězil, ale až po penaltách, takže si Živanice odvezly domů důležitý bod! 

Domácí byli aktivnější v první půli, Hrnčířovu branku však vážněji neohrozili. Sokol nadvakrát nebezpečně zahrozil po hodině hry. Branka ale během utkání nepadla, a tak zápas skončil stejně jako v září v Živanicích a rozhodovaly až pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Pozitivním faktem zůstává, že Sokol bodoval již ve třetím utkání po sobě. Podíl na získaném bodu mají také živaničtí příznivci, kteří neúnavně celý zápas své hráče hlasitě podporovali.

Roman Oliva, trenér Živanic, uvedl po utkání pro Deník: „Pouze s bodem nejsem spokojený. První poločas byl z obou stran neurovnaný, nicméně už jsme byli trochu aktivnější. Za to po změně stran se naše převaha dostala do obřích rozměrů. Hráli jsme dobře, byli více na balonu, z čehož pramenily šance. Bohužel jsme žádnou nezužitkovali. Chtěli jsme si to trochu vykompenzovat v penaltách, jenže jednu střelu jsme neproměnili.“