21. kolo krajského přeboru: SK Polička - Živanice 3:1 (1:1)

15.04.2013 17:49

SK Polička- TJ Sokol Živanice 3:1 (1:1)

ŽIVANICE: Hlouš - Michal, Ferčák, D. Černík (75. Beran), Vrážel -  Mocanu, Jeřábek (75. Pecivál), Strnad, Braun (70. Klouda) - Peterka, J. Černík. BRANKY: 18. Navrátil, 48. Pavliš, 66. Stejskal z pen. – 25. J. Černík. ROZHODČÍ: Filip (Jamné). DIVÁKŮ: 50.

Jaro je prozatím pro Živanice zakleté a ani třetí zápas se nevydařil, když ze svitavského azylu, kde Poličtí kopali „domácí“ zápas, neveze Sokol ani bod. Domácí byli na hřišti už od úvodu bránícím mužstvem, avšak byl to poličský Navrátil, který v 18. minutě zužitkoval roh Poula a otevřel skóre zápasu – 1:0. Hosté však setrvali ve vyvíjení tlaku a podařilo se jim vyrovnat, když se opět po rohu trefil Jakub Černík – 1:1. Krátce před koncem poločasu se do listiny střelců málem zapsal i druhý Černík, Dominik však branku Poličky přestřelil.

Hned v úvodu druhé půle se po rohu prosadil tentokrát poličský Pavliš, který hlavou zavěsil centr opět od Poula – 2:1. Ve druhém poločase začal, vedle fotbalistů obou mužstev, „úřadovat“ také rozhodčí Filip, jehož – eufemicky řečeno – „nepřesný“ výkon zásadním způsobem ovlivnil druhou půli zápasu. Za zmínku stojí zejména vymyšlená penalta z 66. minuty (proměnil Stejskal - 3:1), kdy měl být údajně faulován domácí Mužík, tomu však při pádu nikdo neasistoval. Na druhé straně pak rozhodčí neviděl, nebo nechtěl vidět, poličskou hru rukou ve vápně. I přes drtivý tlak v průběhu a hlavně na konci druhého poločasu se už Živanickým vyrovnat nepodařilo a ze Svitav tak lepší tým duelu neodváží ani bod. Ve středu je naplánovaná dohrávka 19. kola KP, kdy Sokol zajíždí do Hlinska, výkop bude v 17:30. (JŠ)