21. kolo Krajského přeboru: Živanice - Dobříkov 8:0 (6:0)

18.04.2011 07:30

TJ Sokol Živanice – Sokol Dobříkov 8:0 (6:0)

ŽIVANICE: V. Černík – Žák (46. Konečný), Vrážel, Ferčák, Michal – Mocanu, Gorol, Jedlička, Janecký – Kaciáň (46. Balog), Černík (56. Čech). DOBŘÍKOV: Lukas – Houžvička, L. Rychtařík (71. Klofanda), D. Barták, Hořejší – Malý, Zahradník, Zd. Barták, J. Rychtařík – Lebeda, Klapal. BRANKY: 8. z pen. a 15. Gorol, 16. a 31. J. Černík, 24. Jedlička, 34. Kaciáň, 84. Balog, 87. Konečný. ŽK: 0:1 ROZHODČÍ: Vodrážka DIVÁKŮ: 120.

Již od prvních minut bylo jasné, že se v Živanicích bude odehrávat podobný zápas jako před několika lety, kdy si Dobříkov odvezl desetibrankový příděl. Paradoxně, Dobříkov patří mezi čtyři týmy přeboru, které dokázaly Živanice obrat o body (na podzim 0:0). První dva zářezy si připsal Radek Gorol, který nejdříve z penalty trestal ruku a podruhé, v 15. minutě, zvyšoval na 2:0, když ze standardky nedal Lukasovi šanci a míč uklidil z pětadvaceti metů pod břevno. Rozhozená dobříkovská obrana nestačila na valící se živanické útoky. Minutu po gólu na 2:0 zatáhl míč do útoku Mocanu, poslal míč před branku hostí a na 3:0 upravil hlavou skóre zápasu Jakub Černík. Svižným fotbalem namlsaní diváci pak mohli o pár minut později sledovat rychlý průnik Jedličky, který se příliš nerozmýšlel a krásnou střelou propálil gólmana hostí počtvrté. Akce střídala akci a když se Radku Gorolovi nepodařilo vstřelit hattrick, do útoku vyrazil opět Jakub Černík, který ve 29. minutě zvýšl už na 5:0. Zápas se nesl v duchu dalekonosných střel, jednou z těch velmi povedených byla i ta ze 34. minuty, kdy Kaciáň uzavřel skóre první půle a propálil Lukase pošesté.

62. minuta: Lukas odráží pokus Michal Ferčáka, který se vydal na výlet z obrany 

Začátek a průběh druhé půle byl o poznání opatrnější a Dobříkovští se sporadicky objevili i u míče. Kouč Kratochvíl obměnil útok a poslal na hřiště Čecha s Balogem. První jmenovaný měl na kopačce minimálně dva góly, když si pohrál s obranou hostí a chtěl zakončit, avšak první pokus skončil těsně nad a podruhé nastřelil břevno. Krásný gól přidal Balog až těsně před koncem zápasu, když nedal z dálky přesnou střelou Lukasovi šanci. Brankostroj se zastavil až tři minuty před koncem, kdy přesně zamířil Roman Konečný a poslal míč k tyči - 8:0. Krásné sobotní odpoledne tak nabídlo divákům pohledný fotbal s řadou šancí a řádným přídělem parádních gólů.                                                                                             (JŠ)