22. kolo 1.A třídy: Valy - Živanice 1:2 (1:2)

20.05.2012 20:45

TJ Valy – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:2)

VALY: Šutovec – Jeřábek, Matoušek, Veselý, Cápay (62. Klas) – Plosza, Kuchta, Michek, Kutílek (68. Pleskot) – Hačko (78. Betlach), Budinský. ŽIVANICE: Hlouš – Petr, Ferčák, Trupl, Kačírek – Podlipný, Strnad, Mocanu, Malý – Pecivál (61. Klouda), Vrážel. BRANKY: 22. Budinský – 24. Ferčák, 34. Pecivál. ROZHODČÍ: Neubauer. ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 75.

Místní derby soupeřů z opačných konců tabulky 1.A třídy mělo své rozuzlení již během první půlhodinky, vše podstatné se totiž událo v prvním poločase. Domácí, kteří se již delší dobu výsledkové trápí, vstoupili do zápasu s jistou urputností a již ve 22. minutě otevřel skóre zápasu ránou do šibenice Budinský – 1:0. Hosté ze Živanic se však nenechali zaskočit a připravili bleskovou odpověď v podobě dalšího vymetání pavučin, když překrásnou střelou z dobrých 40 minut vymetl šibenici domácí branky Michal Ferčák – 1:1.  Na konečných 1:2 pro hosty upravil už ve 34. minutě Pecivál, který hlavou zužitkoval přesný centr od Petra.

Druhá půle byla ve znamení převahy hostí, Valští se dostávali do šancí jen sporadicky. Velkou šanci na vylepšení skóre Živanic ještě zaznamenal Malý, který se pustil do individuální akce, ale při zakončení mu již chybělo potřebné štěstí. Živanice si připsaly zasloužené tři body za další jarní výhru, která je již sedmá v řadě a osmá z devíti odehraných jarních zápasů.         (JŠ)