25. kolo 1.A třídy: Živanice - Pardubice "C" 1:1 (0:1)

11.06.2012 07:47

TJ Sokol Živanice – FK Pardubice „C“ 1:1 (0:1)

ŽIVANICE: Hlouš – Petr, Trupl, Ferčák, Kačírek – Podlipný, Strnad, Mocanu, Malý (46. Chocholouš) – Klouda, Vrážel. PARDUBICE C: Čihař – Novotný, Komárek, Táborský, Chovanec (75. Fidra) – Polák, Zavřel, Ryba,  Brychta – Rydval (84. Hanč), Kakrda. BRANKY: 82. Ferčák – 10. Rydval. ROZHODČÍ: Kvaček. ŽK: 5:4. DIVÁCI: 160.

Slavnostní odpoledne, které se neslo ve znamení 111. výročí založení živanického Sokola, bylo završeno fotbalovým derby s FK Pardubice, respektive s jeho druhou rezervou. Už od prvních minut bylo zřejmé, že půjde o zajímavé a emotivní utkání. V probíhající 9. minutě mohli hosté vést, z trestného kopu Ryba takřka zakončoval, ale na brankové čáře situaci zachránil Michla Ferčák, který míč hlavou uklidil do bezpečí. Za dvě minuty už se ale skóre přeci jen měnilo, to když střílel z hranice šestnáctky Rydal – 0:1. Do konce poločasu musel ještě výborně chytající Radek Hlouš likvidovat šance pardubických Ryby a Komárka, kteří si stavěli míč na trestný kop. Na straně domácích byl blízko vstřelení branky Vrážel, jeho pokus však po konečné teči rozezněl pouze brankovou konstrukci hostí.

Druhá půle už zdaleka nebyla v režii, v prvním poločase o něco lépe hrajících, Pardubic. Je však třeba říci, že Živanice si opravdu vyložené šance schovaly až na závěr utkání. I přes to, že hosté byli většinu druhé půle pod tlakem a míč měli na svých kopačkách mnohem častěji živaničtí fotbalisté, musel během druhé části na brankové čáře opět úřadovat vynikající Ferčák, který zachránil další dvě branky (54. a 88. minuta). V 75. minutě si vlasy trhal Podlipný, který se stal exekutorem pokutového kopu. Ten neproměnil, ale rozhodčí nařídil opakování kvůli špatnému postavení pardubického gólmana. Ani napodruhé se nezadařilo a střelec rozezněl břevno. O vyrovnání se postaral hrdina zápasu Ferčák, který využil přesného centru Vrážela a nekompromisně umístěný míč si Čihař už jen prohlédl za svými zády. Na samý závěr zápasu měl ještě nadvakrát dobrou pozici Radek Vrážel, ani ten však nebyl úspěšný a nervydrásající podívaná tak nakonec skončila velmi smírně 1:1. Pardubice a Moravany (oba 50b) už mají postupovou jistotu, Žvanicím (46b) dýchá na záda Přelouč (45b), v neděli (v 17:00) se rozhodne v Chrudimi, kde Živanice sehrají poslední utkání sezóny s místním céčkem.                   (JŠ)