26. kolo 1.A třídy: Chrudim "C" - Živanice 1:0 (1:0)

19.06.2012 08:45

MFK Chrudim „C“ – TJ Sokol Živanice 1:0 (1:0)

MFK Chrudim "C": Liebelt – Zita, Drahoš, Zeman, Řezníček – Hlavatý, Langr, Andrle, Hrstka – Rufer, Valda (Stoklasa, Jahoda, Vala). ŽIVANICE: Hlouš – Petr, Ferčák, Trupl, Kačírek – Podlipný, Mocanu, Strnad, Malý (46. Pecivál) – Vrážel, Klouda (55. Chocholouš). BRANKA: 16. Rufer. DIVÁCI: 60.

Za domácí céčko nastoupili až na jednu výjimku končící dorostenci a prezentovali se velmi dobrým výkonem. Rychlostí a dobrou kombinací zcela eliminovali zkušenost hostí. O výsledku rozhodla již 16. minuta, kdy střelu Valdy pohotově dorazil Rufer do sítě. Hosté se prezentovali prachbídně, výjimkou byl pokus Trupla v 75. minutě. Domácí se často dostávali do šancí a zajímavých střeleckých pozic po brejcích. Za to, že vše skončilo pouze jednobrankovým rozdílem, mohou být hosté vděčni nedostatečným zkušenostem domácích a jistě i chybějící notné dávky štěstí v zakončení. Díky výhře Přelouče s Morašicemi, kdy došlo mezi Žvanicemi a Přeloučí k výměně 3. a 4. místa tabulky, to vypadalo tak, že si Živanice budou muset vybojovat návrat do kraje v baráži s Lanškrounem, ale nakonec je vše jinak, neboť do divize postupují z kraje i Svitavy a tak je zde prostor pro čtyři postupující týmy z 1.A třídy.

Petr Rejman, trenér Živanic shrnul utkání pro Pardubický deník následovně: „Od začátku nás domácí lepším pohybem a kombinací ve středu pole přehrávali. Nicméně do šancí se nedostávali. Naši taktiku, trpělivě čekat na chyby soupeře, zmařil laciný gól po chybě brankáře. Druhou půli jsme se snažili tlačit více do předu, ovšem Chrudim nám toho moc nedovolila. Kombinačně jsme si nevytvořili jedinou šanci a tlak přes nakopávané míče úspěch nepřinesl. Ke konci jsme hráli vabank, ale byli to domácí, kteří mohli z brejků náskok pojistit. Naše poslední výsledky nebyly dobré, ale faktem je, že od desátého kola nastupuje několik hráčů se zraněním nebo po nemoci. Tím, že máme úzký kádr, nám závěr sezony moc nevyšel. O postup do přeboru se ale pokusíme ještě v baráži."