26. kolo Krajského přeboru: FK Pardubice B - Živanice 5:0 (1:0)

23.05.2011 09:00

FK Pardubice B – TJ Sokol Živanice 5:0
FK PARDUBICE B: Žák – Buriánek, Kopřiva, Baldrych, Voženílek – Hundák, Kudrna (85. Růžička), Řezníček, V. Kakrda – Sklenář, Fikejz (32. Brychta, 81. Rydval). ŽIVANICE: Mareček – Žák (69. Konečný), Vrážel (58. Hanovec), Ferčák, Michal – J. Černík, Gorol, Jedlička, Janecký (55. Mocanu) – Kaciáň, Čech. BRANKY: 77. a 88. Řezníček, 28. Kudrna, 54. Brychta, 84. Hundák z pen. ROZHODČÍ: Kvaček (Hlinsko) ŽK: 1:3. DIVÁCI: 650.

Šlágr 26. kola krajského přeboru přilákal Pod Vinici velmi slušnou návštěvu , nebylo divu, dlouho očekávaný zápas měl rozhodnout o postupu do divize. Souboj takřka neporazitelných celků krajského přeboru však v prvních minutách nenabídl příliš šancí, které by znamenaly otevření skóre zápasu. První vážnější moment přišel ve 26. minutě, kdy Jakub Černík nedal po přímém kopu zahrávaném Ferčákem. Nedáš, dostaneš! Otřepané fotbalové klišé se potvrdilo a z následné akce již Pardubičtí neváhali. Řezníček přihrál Hundákovi a ten sprintoval po pravé straně, centrem pak našel Kudrnu a ten vstřelil úvodní branku utkání. V tu dobu byli ještě příznivci Sokola relativně klidní, neboť i přes nepříznivý vývoj utkání, měli hosté mírně navrch a závěr prvního poločasu představoval galakoncert neproměněných šancí Sokola. Po přihrávce Gorola pohotově pálil z první dobré Kuba Černík, avšak nezamířil ani mezi tři tyče. Pět minut před koncem nevyužil svojí šanci z krásné pozice Jedlička, ke kterému se dostal míč po Gorolově rozehrávce standardky. Těsně před koncem první půle už si hosté už trhali vlasy, když ani Kaciáň ani Černík nevyužili zmatků před pardubickou brankou a nevyrovnali.

62. minuta pardubický Sklenář v souboji se Živanickou obranou.

Ve druhé půli už se Živanickým vůbec nevedlo, karta se otočila a více ze hry měli domácí. V 54. minutě našel Hundák těsně před bránou Brychtu a ten bez problémů skóroval – 2:0. Nedlouho na to opustil hřiště Vrážel, který se zranil v souboji se Sklenářem. Až do 77. minuty se pak vedla bitva o střed pole s ojedinělými náznaky větších šancí. Až přišel - pro hosty - nešťastný závěr. 13. minut před koncem zvýšil na 3:0 Řezníček a o sedm minut později zvyšoval z penalty Hundák, který trestal Slenářovo podražení ve vápně. Na 5:0 pak dvě minuty před koncem upravil opět Řezníček. Pardubické béčko tak převzalo první místo v tabulce krajského přeboru a čtyři kola před koncem má výhodu dvou bodů.       

" Mužstvo soupeře bylo na úplně jiné úrovni. Po všech stránkách nás převyšovalo. Samozřejmě kdybychom dali kontaktní gól, mohli jsme být ve hře o výsledek a o to aby byl zápas dramatický ještě déle. Jenže to se nám nepovedlo. V závěru první půle jsme měli několik šancí a vstřelit tehdy branku, mohl být vývoj druhého poločasu úplně jiný. Gól tam visel na vlásku. Ve středu hřiště jsme prohrávali osobní souboje a domácí následně těžili ze hry po stranách. Zejména po té pravé, kde jsme neudrželi Hundáka. První dva góly šli po jeho křídle. Soupeř byl úplně jinak připraven pro kondiční stránce. Pokud jsou fotbalisté připravováni pro třetí ligu a někteří ji pravidelně hrají a pak naskočí do zápasu krajského přeboru jsou úplně někde jinde. Kvalita zkrátka byla na straně soupeře a zvítězil zcela zaslouženě, " řekl po zápase trenér Živanic Kratochvíl.                        (JŠ)

další fotky z derby jsou na webu Pardubického deníku