27. kolo Krajského přeboru: Živanice - Třemošnice 2:0 (0:0)

30.05.2011 15:07

TJ SOKOL Živanice – ŽSK Třemošnice 2:0 (0:0)
ŽIVANICE: V. Černík – Mocanu, Ferčák (46. Janecký), Michal, Moravec – J. Černík (67. Macháček), Hanovec, Gorol, Jedlička – Kaciáň (44. Čech). TŘEMOŠNICE: Ždánský – O. Rychnovský, Hluchník, Kalina, Culek – Kutílek (82. Kunášek), Lebduška, O. Vančura, J. Vančura – Hanousek, V. Rychnovský. BRANKY: 85. Michal, 87. Janecký. ROZHODČÍ: Zerzán. ŽK: 2:0. DIVÁKŮ: 100.

Po dvou prohrách otřesení domácí nastoupili k zápasu se čtvrtou Třemošnicí bez zraněného Vrážela, který bude po zápase v Pardubicích minimálně dva měsíce laborovat se zlomeninou holenní kosti. Úvod zápasu přinesl pouze opatrné „oťukávání“ a takřka absenci šancí na obou stranách, výjimkou bylo Hanouskovo sólo ze šesté minuty, které však vyznělo do prázdna, neboť hostující útočník vybojoval pouze roh. Až po dvaceti minutách mohli diváci shlédnout slibnou šanci Michala, který jen těsně hlavou minul balón v malém vápně. Nadvakrát se nezadařilo Balgovi, který po sólové akci a následně v pádu střílel jen vedle Žďánského branky. Do konce první půle však o sobě dal ještě vědět už zmíněný rychlonohý útočník Hanousek, který dvakrát utekl živanické obraně, avšak bez gólového efektu.

Ve druhé půli už se jazýček vah aktivity překlonil jasně na stranu domácích. Zálohu posílil nestárnoucí Rosťa Macháček, který v 68. minutě unikl po právě lajně a centroval do vápna Balogovi, pěknou akci domácích však ukončil Žďánský, který se nenechal zaskočit. Nádherný fotbalový moment připravil v 77. minutě Radek Gorol, který zhruba metr za půlkou vyslal dalekonosnou lobovanou střelu, která přešla přes vysunutého gólmana hostí a orazítkovala břevno. Povedená akce definitivně probrala živanický útok, avšak výhra byla zpečetěna až v posledních minutách utkání. Pět minut před koncem udeřil hlavou Michal, který si vyskočil na centrovaný míč po rozehrávce standardky Gorolem – 1:0. Druhý gól přidal těsně před koncem Janecký, který po Balogově přihrávce zamířil k tyči. Mladíci z Třemošnice zanechali dobrý dojem z předvedené hry, avšak na zkušenější tým ze Živanic nestačili a zaslouženě vítězně vyšel z utkání tým kouče Kratochvíla, který po zápase řekl: „Musím přiznat, že ke třem bodům jsme se doslova protrápili. V prvním poločase na nás ležela deka po prohře na Tesle. Soupeř byl daleko nebezpečnější. Po naších hrubých chybách klidně Třemošnice mohla 2:0 vést. Například Hanousek dvakrát upaloval sám na Černíka, ale ten ho vychytal. Po přestávce jsme se zlepšili, i když kombinace stále vázla. Trefili jsme dvě břevna a naší převahu vyjádřili gólově až v závěru utkání. Obě branky jsme do sítě prakticky dotlačili. Situaci nám opět komplikovala zranění, tentokrát Ferčáka a Kaciáně. Je vidět, že se blíží závěr soutěže a starší hráči už odpadávají. Chválím padesátiletého Macháčka, který po svém příchodu rozhýbal hru a také Janeckého.“                                (JŠ)