28. kolo Krajského přeboru: SK Holice - Živanice 2:3 (1:1)

06.06.2011 08:56

SK Holice – TJ SOKOL Živanice 2:3 (1:1)
HOLICE: Branda – Černý, Kopřiva, Pištora, Skalický – Krpata, Machatý, Chvála (83. Kopa), Starý (90. Lembej) – Englich (70. T. Jedlička), Lička. ŽIVANICE: Černík – Žák, Hanovec, Ferčák, Moravec – Mocanu, Gorol, J. Jedlička, Janecký (86. Malý) – J. Čech, Macháček (76. Konečný) BRANKY: 36. Englich, 71. T. Jedlička – 21. Macháček, 55. Gorol, 77. Čech. 

Hostující Sokol přijel k derby do Holic s řádně prořídlým kádrem, když mu chyběla řada opor základní sestavy. Vedle vážně zraněného Vrážela chyběl Michal, Jakub Černík, Kaciáň a Balog. I přes to byl Sokol v úvodu lepším týmem. Už v patnácté minutě to mezi příznivci Živanic jen zašumělo, když Macháček hlavou po přesném centru Čecha těsně minul Brandovu branku. O několik minut později však už Rosťa Macháček neváhal a po nádherné Gorolově přihrávce vstřelil k tyči úvodní branku utkání. Domácí však tlaku zkušenějších hostí nepodlehli a ve 36. minutě vyrovnal Englich, kterému míč poslal Skalický.

Po přestávce se hra vyrovnala, bojovalo se zejména o střed pole, ale v 54. minutě se k míči dostal Gorol a s potřebnou dávkou štěstí poslal hosty opět do vedení, neboť na jeho střelu k tyči Branda nedosáhl - 1:2. Jako blesk z čistého nebe však udeřil v 71. minutě čerstvě střídající holický Jedlička, který vyrovnal hlavou po rohovém kopu a vše bylo opět otevřeno. Uběhlo však zhruba sedm minut a zesílení živanické ofenzivy přineslo kýžené ovoce, když nehlídaný Mocanu nahrál ideálně Čechovi a ten se nemýlil – 2:3. Závěr zápasu už byl prakticky v režii Sokola. Bombit ještě zkoušel Janecký, ale pozorný Branda míč vyrazil k Jedličkovi, který ze slibné pozice střílel nad. Čtvrtý gól mohl přidat Gorolem vysunutý Čech, ale Brandu neprostřelil. Na samý závěr se opět blýskl Branda, který vyškrábl Gorolovu tutovku, mířící pod břevno. Trenér Živanic Jaroslav Kratochvíl po zápúase uvedl: „Přijeli jsme bez pěti hráčů základu, pouze ve dvanácti lidech. Musel jsem zařadit do hry Macháčka a rozhodně to nebyla špatná volba. Utkání se muselo přítomným divákům líbit. Hrálo se nahoru – dolů, kombinační akce střídala kombinační akci. Na druhou stranu oba týmy předvedly několik chyb v defenzivě. Právě s touto činností našeho týmu nejsem spokojen. Naopak mě potěšila vůle mančaftu, se kterou šel za třemi body. Jako první se trefil padesátiletý Macháček, druhou naší branku přidal Gorol. Nakonec rozhodl Čech, kterému přihrával Mocanu. O ten gól jsme byli lepší a myslím že i po fotbalové stránce jsme Holice převýšili. Chválím Macháčka a Gorola.“                                                (JŠ)