29. kolo ČFL: FC Písek – TJ Sokol Živanice 3:1 (1:0)

27.05.2019 09:11

29. kolo ČFL: FC Písek – TJ Sokol Živanice 3:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík – Buriánek, Košťál, Staněk, Polák – Hundák (78. Motyčka), Gorol, Ptáček, Petrus – Nikodem, Štěpánek (68. D. Pánek).

BRANKY: 63. a 87. Held, 35. Ulbrich – 76. Gorol. ROZHODČÍ: Paták. ŽK: 0:1. DIVÁCI: 200.

Sokol zajížděl o víkendu na půdu posledního celku soutěže. Hosté však nečekali jednoduchý duel. Písečtí se poslední kola prezentovali pohledným fotbalem a spíš jim chybělo štěstí. Ostatně na podzim v Živanicích se podával vyrovnaný duel, který skončil nejtěsnějším výhrou domácího Sokola. Nic tak naplat, že Písek ztrácel na Sokol před utkáním celých devět bodů.

Do utkání však Sokol vstoupil laxně a v první půli nechal hrát domácí, kteří se prosadili po půlhodině hry – 1:0. Výkon Živanic se ve druhém poločase znatelně zlepšil a byli to právě hosté, kteří si vytvořili hned několik nebezpečných šancí! Živanice v úvodu druhé půle hru opanovaly a branka byla na spadnutí. Krutou ránou však byla branka na 2:0 pro domácí, když centrovaný míč po rohu propadl až do vápna na čerstvě střídajícího Helda, který v dobré pozici nezaváhal. Sokol skóroval po čtvrt hodince, když se po standardce prosadil z hranice vápna Gorol, a to přesnou peckou k tyči – 2:1! Neuběhlo ani pět minut a Sokol vyrovnal, pro údajný ofsajd však banka nebyla uznána. Domácí stihli ještě několik minut před koncem přidat pojistku, když se podruhé trefil střídající Held.                               (JŠ)

Richard Polák, vedoucí mužstva Živanic, hodnotil utkání pro Deník: „Do utkání jsme vstoupili ospale, což se projevilo na úvodní brance soupeře. Po přestávce jsme předvedli výborných dvacet minut, bohužel bez brankového vyjádření. A inkasovali jsme po rohu. Gorol snížil a potom jsme regulérně vyrovnali, jenže rozhodčí si nesmyslně vymysleli ofsajd. V závěru jsme hráli na riziko a domácí si výhru pojistili. Na body jsme v Písku nedosáhli, ale pod výsledkem se podepsali arbitři.“